"FUHUŞ KARTVİZİTİ" DAĞITIRKEN YAKALANINCA TUTUKLANDI

"FUHUŞ KARTVİZİTİ" DAĞITIRKEN YAKALANINCA TUTUKLANDI

"FUHUŞ KARTVİZİTİ" DAĞITIRKEN YAKALANINCA TUTUKLANDI

07 Nisan 2017 - 11:53

Fuhuş içerikli kartvizitleri  dağıttığı gerekçesiyle daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan kişi,  aynı suçtan yeniden gözaltına alındı. Zanlı, bu kez "fuhşu kolaylaştırmak veya  fuhşa aracılık etmek amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren  ürünleri dağıtmak" suçundan tutuklandı.
Başkentte fuhuş içerikli kartvizitleri dağıttığı  gerekçesiyle daha önce adli kontrol şartıyla salıverilen zanlı, aynı suçu yeniden  işleyince tutuklandı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Kızılay civarında fuhuş  içerikli kartvizitleri dağıttığı belirlenen Celal İ'yi gözaltına aldı.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Celal  İ, Ahlak Büro Amirliği ekiplerince Ankara Adliyesine getirildi.
 
Aynı suçtan dolayı hakkında adli kontrol kararı bulunan Celal İ,  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "tutuklama" talebiyle nöbetçi sulh ceza  hakimliğine çıkarıldı.
 
Ankara 8. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, sorguladığı zanlının, "fuhşu  kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri  dağıtmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.
 
Savcılık, soruşturma neticesinde, zanlı hakkında "fuhşu kolaylaştırmak  amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri dağıtmak"  suçlamasıyla dava açabilecek.
 
TCK'DAKİ DEĞİŞİKLİKLE HAPİS CEZASININ ÖNÜ AÇILMIŞTI
 
Cadde ve sokaklarda son yıllarda sıklıkla rastlanan fuhuş amaçlı  kartvizitlerle ilgili toplumun çeşitli kesimlerinin "etkili mücadele" talebi  üzerine TBMM'de yasal düzenleme yapılmıştı. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK)  "fuhuş"  başlıklı 227. maddesine 24 Kasım 2016'da "Fuhşu kolaylaştırmak veya fuhşa  aracılık etmek amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri  veren, dağıtan veya yayan kişi bir yıldan 3 yıla kadar hapis ve 200 günden 2 bin  güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır." fıkrası eklenmişti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x