BORNOVA’DA ATATÜRK’Ü ANMA ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BORNOVA'DA ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

10 Kasım 2016 - 13:30

Atatürk sevgisi Bornova’da sevdiği şarkılarla dile geldi

 

Bornova’da Atatürk’ü anma etkinlikleri yoğun ilgi gördü

 

Bornova Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsammında düzenlediği Türk Sanat Müziği Konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Altındağ’daki Atatürk Spor Kompleksinde gerçekleşen ve Faruk Demir’in konuk sanatçı olarak sahne aldığı konserde Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve kahramanlık türküleri seslendirildi. Ayrıca etkinlikler kapsamında Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen Atatürk’ü Anma ve Anlama konulu söyleşiye de Prof. Dr. Ergün Aybars ve ve Avukat Ulvi Puğ konuk oldu. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende de saat 09.05’de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, anıta çelenk konuldu.

 

Bornova Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. Yılında düzenlediği çeşitli etkinliklerle andı. Nikah Salonu’nda Atatürk’ü Anma ve Anlama konulu söyleşi gerekleştirilirken, Altındağ’daki Atatürk Spor Kompleksinde de vatandaşlara Türk Sanat müziği keyfi yaşattı.

 

“Sarı saçlı, mavi gözlü nerdesin?”

 

Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun sahne aldığı gecede Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve kahramanlık türküleri seslendirildi. “Nihansın Dideden” parçası ile başlayan gecenin ilk bölümünde kora sanatçıları 12 eser seslendirdi. Gecenin ikinci bölümünde ise konuk sanatçı Faruk Demir sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı en çok alkışı ise Aşık Mahzuni Şerif’in Atatürk için yazdığı “Sarı saçlı mavi” gözlü nerdesin?” parçası ile aldı. Ayrıca gecede Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şube Başkanı Doğan Aygen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya Atatürk isminin yaşatılması için yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket vererek teşekkür etti.

 

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Bornova

Belediyesi Nikah Salonu’nda da Atatürk’ü Anma ve Anlama konulu söyleşiye yapıldı. Avukat Ulvi Puğ ve Prof. Dr. Ergün Aybars, etkinlikte Atatürk ve Cumhuriyet’i anlatırken, Nazım Hikmet ve Can Yücel gibi önemli şairlerin şiilerini de seslendirdiler.

 

Yendiği düşmanları bile kendine hayran bırakan lider

 

İngiliz Parlamentosu’nda 1922 yılında dönemin İngiliz Başbakanı Lloyd George’un “Beyler, Tanrı her yüzyılda dünyaya bir dahi gönderir. Bizim

talihsizliğimiz yüzyılımızın dahisinin Türklere nasip olması oldu. O dahinin Adı Mustafa Kemal” sözlerini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu: “Yunanistan Başbakanı Venizelos, 1930 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi. ‘Ya İstiklal ya ölüm’ diyerek savaştığı ve büyük bir zafer kazandığı ülkelerin devlet başkanlarını bile kendine hayran bırakan Mustafa Kemal Atatürk her yönüyle önder, her yönüyle örnek bir lider. Mücadele ile geçen hayatı en ufak zorluktan yakınanlar için önemli bir kaynak. Genç yaşlardan itibaren cephelerde sadece düşmanla değil kendi vücuduyla da uğraşan, hastalıklara meydan okuyan bir savaşçı. Hakkında idam kararı verilmesine rağmen bağımsızlık uğruna yolundan asla dönmeyen, rahat ve kolay yaşam yerine toplum çıkarları için her zaman zoru seçen, ömrünün büyük bölümü savaşlarda ve ceplerde geçmiş bir karakter. En yakın arkadaşlarından bazıları bile imkansız gibi görünen Kurtuluş Savaşı yerine ‘manda ve himaye’ gibi yönetimleri önerirken “Tam bağımsızlık” diyerek bir Milletin kaderini belirleyen kurtarıcı.Yüzyıllar boyunca hurafelerden kendini kurtaramamış, okuma-yazma oranının yüzde 1’lerde olduğu bir toplumun yönünü sadece 16 yılda; aydınlığa, bilimselliğe ve çağdaşlığa doğru çevirmeyi başaran bir devrimci. Borç içinde yüzen, kapitülasyon gibi prangalarla bağlı, toplu iğne bile üretemeyen, başındaki fesi bile ithal eden bir ülkenin tüm borçlarını kısa zamanda ödeyip bir daha da hiç borç almadan büyük ekonomik atılımlar yapan bir yönetici. Lloyd George gibi emperyalist devletlerin temsilcilerinin talihsizliği, bizim ise şansımız, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü; ölümünün 78’inci yıldönümünde kendisini doğru anlayarak, her zaman örnek alarak minnet ve özlemle anıyoruz. Bize emanet ettiği Cumhuriyet’i ne pahasına olursa olsun koruyup geliştireceğimize bir kez daha söz veriyoruz.”

Konserin yapıldığı Altındağ’daki spor salonu ile kültür merkezine Atatürk’ün adını verdiklerini hatırlatan Başkan Atila, “Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonunda İzmir’e girerken 9 Eylül 1922’de kenti seyrettiği ve kahve içtiği Belkahve’de Ata Evimizi açtık” dedi.

 

Bornova Cumhuriyet Meydanında anma töreni

 

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende ise Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Garnizon Komutan Vekili Albay Yılmaz Akbaba ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törene, siyasi partilerin ve kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından saat 9'u 5 geçe sirenler çaldı, tüm katılımcılar Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x