HIZLI KİLO VERMENİN YAN ETKİLERİ…

HIZLI KİLO VERMENİN YAN ETKİLERİ…

HIZLI KİLO VERMENİN YAN ETKİLERİ…

09 Temmuz 2017 - 22:10

Kilo vermek, zaman ve özveri istiyor. Kilo vermeye başladığınız andan itibaren vücudunuzda bir adaptasyon süreci başlıyor. Kilo verme hızını artırdığınız zaman vücudunuz bu hızlanmaya ayak uyduramıyor. Bunlara en çok şok diyetler sebebiyet veriyor. Yani hızlı kilo kaybetmek sağlığı hiçe sayıyor. İşte hızlı kilo kaybetmenin yan etkileri…

Metabolizma yavaşlıyor

Kilo verme sürecinde kaslar hayatta kalabilmek için kaloriye ihtiyaç duyuyorlar. Hızlı kilo vermek ise kas kayıplarına neden oluyor. Bunun akabinde metabolizma yavaşlaması görülüyor. Kilo alma sürecine girildiğinde metabolizma yavaşlayarak daha fazla kilo almaya sebep oluyor.

Kas kaybı yaşanıyor

Kilo vermek istediğimiz zaman, vücudumuzdan gitmesini istediğimiz şey yağlarımızdır. Fakat, hızlı kilo kaybında kas kayıplarına da rastlanıyor. Bunun sebebi ise vücut yeterli kaloriyi alamadığı zaman kasları yıkarak, onlardan yararlanmak istemesi. Sonuçta vücudumuzdan yağ yerine kas ve su gidiyor.

Beyinde zarar meydana geliyor

Karbonhidrat, beyin fonksiyonlarını düzenlemede görevlidir ve bu direkt olarak, hafızanın kapasitesinin artışına sebep olan serotonini etkiler. Hızlı kilo vermek, hafıza kaybı ve beyinsel aktiviteleri yerine getirememekle sonuçlanır. Karar verme fonksiyonunda bozukluklar da görülür.

Kalp rahatsızlıkları yaşanıyor

Çok hızlı bir şekilde kilo vermek, kalbi direkt olarak etkiliyor. Kalp hastalıkları başlarken, tansiyon yükseliyor. Bu da istenmeyen kalp rahatsızlıklarına yol açıyor.

Kilolar fazlasıyla geri geliyor

Şok diyetler ve ağır egzersizler sonrasında vücut kalori alımını kaldıramıyor. Metabolizma bu hale geldikten sonra kişi, vücudunu normale döndürmek için yemek yemeye başlıyor, egzersizlere ara veriyor. Vücut ise kendini toparlamak için kiloları fazlasıyla geri alıyor.

Saç dökülmesi yaşanıyor

Protein içermeyen ve hızlı kilo verdiren, kontrolsüz şok diyetler ciddi sağlık sorunlarının yanısıra istenmeyen saç dökülmesi sorunlarına da sebep oluyor.

Bunlarla da bitmiyor…

Hızlı kilo kaybetmek cilt, saç ve tırnak deformasyonlarına, diş ve diş eti rahatsızlıklarına, böbrek rahatsızlıklarına, kansızlığa, kemik erimesine, vücut direncinin düşmesine, vitamin ve mineral yetersizliğine, elektrolit dengesinin bozulmasına, diyabete, kansızlığa, sindirim sistemi bozukluklarına, karaciğer yağlanmasına, sinir sistemi rahatsızlıklarına sebebiyet verebiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x