İLK KEZ KONUŞTU !

İLK KEZ KONUŞTU !

02 Kasım 2016 - 08:59 - Güncelleme: 02 Kasım 2016 - 09:01

15 Temmuz Darbe Komisyonu'nun çağrısına, "Sorularınızı mektupla bildirin yanıtlayayım" yanıtı verince 4 parti tarafından eleştirilen Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ilk kez konuştu.

TBMM’de kurulan 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu, bugüne kadar aralarında eski Genelkurmay Başkanlarının da olduğu birçok isme davet gönderdi, dinledi. Bir önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ise bu çağrıya, “Tüm sorularınızın tarafıma lütfedip yazılı olarak bildirilmesi halinde yanıtları komisyonunuza takdim edeceğimi bilgilerinize sunarım” diyerek bir başvuruda bulundu.

Hürriyet yazarı Fikret Bila’ya konuşan Necdet Özel, “Kaçmadım, buradayım. Komisyonun sorularını bekliyorum. Kaçsaydım 2011’de kaçardım” dedi. “Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım. Görevi üstlendim” diyen Özel, “Neden soruları yazılı istediniz?” sorusuna ise, “Soruları yazılı olarak istedim ki, yeterli yanıtları araştırarak vereyim. Kaldı ki talebim hukuka da uygun” şeklinde yanıt verdi.İşte  Fikret Bila’nın yazısından o bölüm;

‘YAZILI SORULARI BEKLİYORUM'

Özel Paşa'yla dün bu konuyu konuştum.Komisyon üyelerinin yaptığı yorumlara yanıt verirken, “Ben kaçmadım, buradayım. Komisyonun sorularını bekliyorum. Kaçsaydım 2011'de kaçardım” dedi.“Neden komisyona gelmek yerine soruları yazılı istediğine” ilişkin sorumu yanıtlarken şu değerlendirmeyi yaptı:“Komisyonda ne sorulacağını bilmediğiniz için hazırlık yapmamış oluyorsunuz. Sorunun sorulduğu andaki bilgilerle ve anında cevap vermek eksikliklere yol açabilir. Ben gerçekten komisyona katkıda bulunmak istediğim için soruları yazılı olarak istedim ki, yeterli yanıtları araştırarak vereyim. Kaldı ki, benim talebim hukuka da uygun. Araştırma komisyonlarının davetleri karşısında komisyona hiç gelmeyen, hiç muhatap almayanlar olduğu gibi görüşlerini yazılı olarak bildiren de çok. Benim bir şeyden kaçtığım yok. Usule uygun şekilde soruların yazılı bildirilmesini talep ettim. Eğer benim katkımı istiyorlarsa sorularını gönderirler ve sayfalarca cevaplarını veririm. Bu daha sağlıklı ve daha yararlı bir yol olur.”

‘ÜZÜM YEMEK İSTİYORUM'

Özel Paşa, “kaçma” suçlamasına yanıt verirken, uzun meslek hayatı boyunca hiçbir görevden kaçmadığını vurgulayarak şöyle dedi:“Benim anlım ak. Kaçmak ne demek? Niye kaçayım? Kaçacak olsam 2011'de kaçardım. Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim ve elimi taşın altına koydum. Ben yasaya, usule uygun bir dilekçe verdim, konuyu nerelere getirdiler. Ben üzüm yemek istiyorum. Komisyona katkıda bulunmak istiyorum. Eğer  Komisyonun da niyeti üzüm yemekse sorularını göndersinler cevaplarını en detaylı şekilde vereyim. Orada spontane biçimde cevap vermekten çok daha yararlı olacağına inandığım için bu yazıyı gönderdim.
 
”KAYITLAR MEVCUT"

Özel Paşa ile 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra yaptığım söyleşi de görev süresi boyunca her işlem ve gelişmenin kayıtlarını tuttuğuna tanık olmuştum. Özel Paşa'nın Genelkurmay başkanlığı döneminde, yapılan tüm idari ve adli işlemin kayıtları arşivinde bulunuyor. Kimlerin hangi rütbelere terfi ettikleri, kimlerin emekliye sevk edildiği, kimler hakkında ne gibi soruşturmalar yapıldığı, kimler hakkında MİT'ten rapor istendiği, nasıl bir prosedür izlendiği, o sırada tutuklu yargılanan generaller, amiraller, albaylar hakkında neye göre ne gibi işlem yapıldığının kayıtları yıl yıl Özel Paşa'da bulunuyor. Bu bilgi ve belgeler komisyonun araştırması için aydınlatıcı olacaktır.Tabii yine de Özel Paşa'ya soruları yazılı iletip iletmeme konusu komisyonun takdirindedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x