“DOKTORLAR İMAMI FETÖ’NÜN YAPISINI ANLATTI!

“DOKTORLAR İMAMI FETÖ’NÜN YAPISINI ANLATTI!

“DOKTORLAR İMAMI FETÖ’NÜN YAPISINI ANLATTI!

29 Ocak 2017 - 12:13

Sivas'ta FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında etkin pişmanlık hükümleri  kapsamında itirafçı olan "doktorlar imamı" öğretmen F.T, örgütün hiyerarşik  yapılanmasına ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
Sivas'ta Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında  etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan "doktorlar imamı",  örgütün hiyerarşik yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması  kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "anayasal düzeni ortadan  kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından 18 kişi hakkında açılan davada tutuksuz  yargılanan sanıklardan F.T, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla  itiraflarda bulundu.

Ordu'da FETÖ/PDY'ye bağlı Sakarya Dershanesi'nde 1999 yılında cemaatle  tanıştığını aktaran F.T, 19 Mayıs Üniversitesi Fizik Bölümü'nü kazandıktan sonra  üniversite öğrencilerine yönelik açılan evlerde kalmaya başladığını anlattı.

Fizik öğretmeni olduğunu ve 2010 yılından sonra Sivas merkezde özel ve  kamu hastanelerindeki doktorlarla ilgilenmeye başladığını belirten F.T, terör  örgütünün hiyerarşik yapılanması hakkında bilgi verdi.

F.T, FETÖ/PDY'nin İç Anadolu (Merkezi Ankara), Marmara (Merkezi  İstanbul), Ege (Merkezi İzmir), Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz (Merkezi Erzurum),  Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu (Merkezi Gaziantep) bölgeleri olmak üzere 5  bölgeye ayrıldığını söyledi.

İllerde ise örgütlenmenin öğrenci evlerinden başladığına ve her evin  sorumlu imamı bulunduğuna değinen F.T, "il imamı", "eğitim danışmanı", "büyük  bölge imamı", "bölge imamı", "ser rehberi", "mali müşavir" ve "kurum imamları"nın  da bu hiyerarşik yapıda görev aldığını ifade etti.

F.T, yapılanmada il imamı ve "gölge imamı"nın önemli görevleri  olduğunu, il imamının maneviyat üzerine ve halka açık faaliyetler yürütürken,  "gölge imamı"nın yürüttüğü faaliyetlerin halka kapalı, sonuç odaklı, gizli ve  cemaatin nihai amaçlarına ulaşabilmek için kadrolaşmaya yönelik olduğunu dile  getirdi.

"DEVLET KURUMLARINA SIZMA VE KADROLAŞMA KONUŞULUR"

Örgütün ildeki yapılanmasında eğitim danışmanı olarak bilinen "gölge  imamı"nın ülkedeki vatandaşları rakamlarla fişlediğini ve bilgisayar ortamına  kaydettiğini aktaran F.T, şunları anlattı:

"Gölge imamının görevi, genelde devlet kadrolarında önem arz eden,  içinde gizlilik barındıran, gizli bilgilere kolay ulaşım gücü olabilen, adli  soruşturmalarda etkin gücü olabilen emniyet teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri,  hakimler, savcılar, avukatlar, baro, Milli İstihbarat Teşkilatı, vali, vali  yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar, mülki ve idari amirler,  müsteşarlar ve milletvekilleri gibi devletin içerisinde etkin kurum  çalışanlarının cemaate kazandırılmasıdır. Gölge imamını cemaat içerisindeki alt  kadrolar bilmez. Sadece eğitim danışmanı olarak bilir ancak gölge imamları her ne  kadar il abisinin, il sorumlusunun hiyerarşik olarak altında gözükse de esasında  (ildeki) paralel yapılanmanın başıdır ve onun üzerinde bir konum kendisine  yüklenmiştir.

Bu yapılanmada gölge imamının altında devlete ait özel kurumların  imamları vardır. Bu imamların sahte isim ve ikinci telefonları vardır. Gölge  imamlarının altındaki imamlar, vali, vali yardımcısı, belediye başkanı ve  belediye başkan yardımcılarından sorumlu bürokrasi imamı, emniyet, askeriye,  adliye, avukatlar, hakimler, savcılar, Aleviler imamıydı. Her salı sabahı cemaate  bağlı Kızılırmak Pansiyonu'nda gölge imam, ilin ser rehberi, il imamı, dört büyük  bölge imamı ve yukarıda isimlerini belirtiğim imamlar toplanırdı. Bu  toplantılarda sadece devlet kurumlarına sızma ve kadrolaşma konuşulur."

F.T, örgüt üyelerinin KPSS ve ALES'e girmek için sorumlu imamlardan  izin alması gerektiğine dikkati çekerek, "KPSS'ye başvurmam il imamı M.M.  tarafından tepkiyle karşılandı çünkü cemaatin iznini almadan KPSS ile memuriyete  atanmam halinde cemaatten kopacağım düşünülüyordu. KPSS'ye girmemem için M.M.  beni işten çıkarmakla tehdit etti. Ben de yeni bir yuva kurmam ve işe ihtiyacım  olmasından dolayı KPSS'ye girmekten vazgeçtim." ifadelerini kullandı.

ALES'e gizlice hazırlanarak girdiğini belirten F.T. ancak duyulunca  örgüt mensubu Öğretim Üyesi Doç. Dr. S.G'nin yanında yüksek lisans yapmaya  yönlendirildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x