BAKAN IŞIK’TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI!

BAKAN IŞIK'TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI!

BAKAN IŞIK'TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI!

23 Haziran 2017 - 11:35

Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasının doğru olmadığını vurgulayan Milli Savunma Bakanı Işık, "Kesinlikle gündemimizde yok" dedi.

Bakan Işık, Ankara'ya dün ulaşan ABD'nin YPG mektubunu "Türkiye'nin endişelerini dikkate almaya başladılar. Bu bakımdan olumlu bir mektup. Bu noktada kendisini yazılı olarak taahhüd altına almasını önemli buluyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'den dün gelen YPG mektubunu olumlu bir adım olarak gördüklerini söyledi.

Bakan Işık, şu açıklamayı yaptı:

"ABD'nin Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate aldığını göstermesi açısından önemli bir mektup. Bu bakımdan önemsiyoruz. Başlangıçta tavırları farklıydı. Türkiye'nin endişelerini dikkate almaya başladılar. Bu bakımdan olumlu bir mektup.

Bu noktada kendisini yazılı olarak taahhüd altına almasını önemli buluyoruz. Mektubun gereğinin yerine getirilip getirilmediğini sahada göreceğiz. ABD daha önceden Münbiç'te verdiği sözü tutmadı. Bu bizim açımızdan yazılı bir taahhüddür. Mektubu olumlu bir adım olarak görüyorum ama uygulamanın esas olduğunu düşünüyorum.

ABD bu işi yapmak isterse büyük oranda başarılı olur. ABD dağıttığı silahları toplamak isterse bunu yapabilir. Ama bizi oyalarsa bu iyi niyetle olaya yaklaşım anlamına gelmez. Eğer ABD ben bu silahları Rakka operasyonu ile işim bittikten sonra toplayacağım diyorsa bu işin takipçisi olacağız. ABD Savunma Bakanı ile çarşamba günü görüşeceğim. Türkiye PYD'nin şımarık çocuk olmasına müsaade etmeyecek."

Washington, dün ulaştırdığı mektubunda terör örgütü YPG'ye verilen silahların Rakka operasyonu sona erdiğinde geri alınacağını belirtmişti.

Mektupta öne çıkan bir başka detay ise, YPG'ye yapılan sevkiyatın her ay Ankara'ya düzenli olarak iletileceğiydi.

Bakan Işık'a Türk askerinin Suriye İdlib'de Rus askerleriyle birlikte görev yapacak olması da soruldu. Savunma Bakanı, "Çatışmasızlık bölgesi kalıcı ateşkese dönüşmeli" dedi.

'Bedelli askerlik kesinlikle gündemimizde yok'

Milli Savunma Bakanı, bedelli askerlikle ilgili gelen bir soruyu ise "Terörle mücadele sürerken konuşulması doğru değil" şeklinde yanıtladı. Bakan Işık, "Bedelli askerlik kesinlikle gündemimizde yok" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x