Başbakan Yıldırım: İzmirimize Büyük Hedeflerİmİz vaR !

Başbakan Yıldırım: İzmirimize Büyük Hedeflerİmİz vaR !

Başbakan Yıldırım: İzmirimize Büyük Hedeflerİmİz vaR !

05 Nisan 2017 - 14:56 - Güncelleme: 05 Nisan 2017 - 15:23

Başbakan Yıldırım: İzmirimize Büyük hedeflerimiz var
 BAŞBAKAN Binali Yıldırım, İzmir'de kuzey çevre yolunu, Menemen- Aliağa - Çandarlı'ya bağlayacak otoyolun temelini attı. Alanda 'İzmir senin uğurun, sen İzmir'in gururusun' pankartıyla karşılanan Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. 14 yılda 350 kilometrelik tünel yaptıklarını belirten Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 1.5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy. Bizim 350 kilometrelik tüneli geçer. Bizim büyük hedeflerimiz var. Engel olmayın, gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz" diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, uçakla geldiği Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Başbakan Yıldırım buradan karayoluyla Menemen'e geçti. Menemen'de, kuzey çevre yolunu, Menemen - Aliağa - Çandarlı'ya bağlayacak otoyolun temeli atan Başbakan Binali Yıldırım'a, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, milletvekilleri ile parti yöneticileri eşlik etti.
"ATATÜRK'ÜN ARKASINA SAKLANARAK BOŞ LAFARLA BU İŞLER OLMUYOR"
Miting meydanında 'İzmir senin uğurun, sen İzmir'in gururusun' pankartıyla karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasına "İzmir güzel İzmir" diyerek başladı. Yıldırım, mitinge katılanların 'evet' diyenleri denize dökeceğini söyleyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözlerini hatırlatması üzerine şunları söyledi:
"O densizlere cevabı, İzmir 16'sında verecek. Temelini atacağımız otoyol Çandarlı'ya kadar gidecek. 76 kilometre. Bedeli ne kadar, 1.5 milyar. 1.5 katrilyon. İzmir için helal olsun. (Bu sırada vatandaşların, 'yolların Kralı Binali Yıldırım' diye bağırması üzerine) Kaymak gibi yollar yapıyoruz. Öyle gaza dibine kadar basmak yok. Kurallara dikkat edelim. 14 yılda yaptığımız yatırımın tutarı 320 milyar lira. Türkiye'yi doğudan batıya kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık. Bu yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz. Şu ay yıldızlı bayrağı indirmeyiz. Ezanları dindirtmeyiz. AK Parti olarak göreve başladığımızda Türkiye'de 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. 14 yılda, ne yaptık? 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptık. İşte laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma işte böyle. İzmir- İstanbul Otoyolu Bursa'ya kadar bitti. Buradan da 26 kilomerte Manisa'ya doğru yaptık. Türkiye'nin en uzun ikinci viyadüğünü yaptık. Üç gidiş, üç geliş otoyol. Adım adım Manisa, Balıkesir, Bursa ver elini İstanbul. 2018'de benim İzmirli kardeşim. Arabasına binecek 2 saat 50 dakika İstanbul'un merkezinde. Var mı böyle bir şey. Medeniyet demek hizmet demek. Yol demek. Atatürk'ün arkasına saklanarak boş lafarla bu işler olmuyor. Asıl olan Atatürk'ün gösterdiği hedefe, muasır medeniyetlere seviyesine Türkiye'yi taşımaktır. İzmir'i taşımaktır. İzmir düşmanı denize döktü. Ama bir densiz çıkmış diyor ki 'evet verenleri denize dökeceğiz.' İzmir hainleri bilir. Hainlere ne yapacağını da bilir. İzmir, bayrağına sahip çıkar. İzmir devletine sahip çıkar. Teröre, onun taşeronlarına, iç ve dış destekçilerine gereken cevabı demokrasinin beşiği Adnan Menderes'in şehri İzmir 16 Nisan'da en güzel cevabı verecek mi? İzmir hep bizimle yürüdü. Biz İzmir'le yürüdük."
"ATATÜRK'ÜN PARTİSİ DE BUNLARIN KUYRUĞUNA TAKILMIŞ" 
Başbakan Yıldırım, konuşmasında bazılarının da yatırımları kıskandığını söyledi. Yıldırı, "Haset etme çalış seninde olsun. Kıskanma seninde olsun. PKK, FETÖ, DEAŞ kol kola girmişler yanlarına bölücü HDP'yi de almışlar. Kandil'in kucağındaki HDP'yi ile 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Ama benim üzüldüğüm bir şey var. Atatürk'ün partisi de bunların kuyruğuna takılmış. Atatürk'ün partisi Türkiye'nin birliği beraberliği kardeşliği için Atatürk'ün nasihatına riayet etmiyor. Onlar Atatürk'ün nasihatını vesayet olarak anlamışlar. Vesayetçilerin arkasına takılmışlar. Takılsınlar. Biz milletini yanındayız. Her türlü vesayetin karşısındayız. 14 yıldır hem hizmet ettik, hem de vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldik" dedi.
"MEMLEKETİN HIZINI KESMEYİN KARDEŞİM" 
Alanda bulunan biri kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri üzerine Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:
"Kılıçdaroğlu'nun ağzından ne nefes tüketiyorsun ya. Yalandan ölen mi var? Kılıçdaroğlu, üflüyor. Üfle babam üfle. Milleti korkutmaya çalışıyor. Bu millet yemez. Kahvecilerle oturuyor. 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa, kahveler kapanacak, minibüsçülerle oturuyor 'evet' çıkarsa minibüs kartlarınız iptal edilir. Olmadı muhtarlarla oturuyor. 'Bakın sakın ha evet demeyin. Evet derseniz 16'sından sonra muhtarlıklar kapanır' diyor. Bakın bunların hiçbiri doğru değil. Buna da kimse inanmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, artık gerçekleri göremiyorsan, düşün de daha kaliteli yalanlar söyle. Hiç inandırıcı değil. Biraz gayret et. Gerçeği söylesen daha iyi olur da. Ona da niyetin yok belli ki. Ama yalanın da bir raconu olur değil mi? 14 yılda 350 kilometrelik tünel yaptık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 1.5 ayda söylediği yalanları arka arkaya koy. Bizim 350 kilometrelik tüneli geçer. Kılıçdaroğlu'nun söylediği anayasa şu. Mesele bir yol var. Bir gidiş, bir geliş. Arabanız da Mercedes, kamyonun arkasına takılıp saatlerce gidiyorsunuz. Biz diyoruz ki araba güzel ama yol yok. Onun için bölünmüş yolları yaptık. Anayasa yolu, köy yolu. Anayasayı otobana çevirmemiz lazım. Türkiye'nin gelişme hızına uygun hale getirmemiz lazım. Diyorlar ki 'boş ver araba olsun. Ama yola lüzum yok. Biz her gün örtüsünü açarız, sileriz, cilalarız, arabayı. Yol istemiyoruz'. Ama bunlar yolu yaparken karşı çıkar. Köprüyü yaparken karşı çıkar. Konak Tüneli yaptık, baktın önce onlar geçti. Geçsinler ziyanı yok. Ama memleketin hızını kesmeyin kardeşim. Bizim büyük hedeflerimiz var. Engel olmayın gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz." 
Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra otoyolun temelini attı. 
BÜTÜN PROJELERİ YAPIYORUZ
Törende Vali Erol Ayyıldız'dan sonra kürsüye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bizlere olan talimatlarınız, İzmir'e sözümüz var. 35 projenin yerine getirilmesi için gecemizi gündüzümüze kattık. Emin olun ki dünden daha çok çalışıyoruz. Bize 'bu 35 proje ile yetinmeyin, daha fazla yapın' diyorsunuz. Bütün projeleri tek tek yapıyoruz. Gözünüz arkanızda kalmasın" dedi. 
CHP'Lİ BAŞKANDAN PANKARTLI HOŞGELDİN
Menemen'in CHP'li Belediye Başkanı Tahir Şahin de, tören alanına giden yolun üzerine Başbakan Yıldırım'a hitaben 'hoşgeldin' pankarttı astırdı. Törene katılan CHP'li Şahin'in adı da anons edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x