LÖSEV yıllardır kurban ve adakları dini usullere uygun, vekâleten kesiyor! Dini vecibeler yerine getirilerek kurbanlar kesilirken, lösemili ve kanserli çocukların da hayatları kurtarılıyor. Kurban kesmek, yüce Allah’a yakınlaşmak, inançları güçlendirmek, bu vesileyle yoksul ve yoksunun yanında olmaktır. Kurbanın rüknü, kurbanlık hayvanın kesilip kanının akıtılmasıdır. Kurban ibadeti hem bireyler, hem de toplum açısından yararlar sağlayan mali bir ibadettir. Kurban, toplumda kardeşlik ve dayanışma ruhunu canlı tutar ve sosyal adaletin gelişmesine katkıda bulunur.

LÖSEV, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda kurban bağışlarınızla binlerce lösemili ve kanserli çocuğu iyileştiriyor. Çocuklar ve ailelerinin 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyor. Bağışlarınız sayesinde, hastası olan fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getiriyor.

*LÖSANTE Lösemili Çocuk & Yetişkin Hastanesi, *LÖSEV Kolejleri, *LÖSEV Köyü ve LSV Anne Üretim Atölyeleri, LÖSEV Onkoloji Kenti ile artık lösemi değil, lösemili çocuklar kazanıyor. Siz de Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek hem kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir, hem de bu bağışlarınızla hasta çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz.

ET VE ET ÜRÜNLERİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?
Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek hem kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir hem de bu bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklarımıza hayat verebilirsiniz. Kurbanlarınız, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecektir. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara ödünç verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacaktır. Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile besleneceklerdir. Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastalarımızın vücut direnci yükselmekte, vücut savunmaları güçlenmektedir. Böylece hastalıkları kolayca yenerek iyileşmektedirler.

LÖSEV’E KURBAN BAĞIŞLARINIZI NASIL YAPABİLİRSİNİZ?
Bu yıl kurban bedelimiz 750 TL, 255 Dolar veya 230 Euro olarak belirlenmiştir

 
 

BANKA ŞUBELERİ (Havale Ücreti Ödemeden): Ulusal Bankaların BAĞIŞ ekranından LÖSEV hesabına herhangi bir havale ücreti ödemeden bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.
 
İNTERNET BANKACILIĞI: İnternetten kendi bankanızın BAĞIŞ sekmesini tıklayıp LÖSEV hesabımızı seçerek bağış yapabilirsiniz. Kurban bağışınızın yanı sıra dilediğiniz miktarlarda ve aylık katkılarda da bulunabilirsiniz.
 
LÖSEV İNTERNET: Vakfımızın resmi internet sayfası olan www.losev.org.tr ‘den VEKÂLETEN KURBAN veya BAYRAM BAĞIŞI formlarımızı doldurarak KREDİ KARTINIZLA bağış yapabilirsiniz.
 
ALO LÖSEV: Vakfımızın Ankara Merkez ve çeşitli illerindeki şubelerini telefonla arayarak bağış hakkında bilgi alabilir; kredi kartı ile ödeme talimatı vererek bağış yapabilirsiniz. 0532 755 06 60 – 0549 447 06 60
 
KREDİ KARTIYLA BAĞIŞ: Kredi kartınızla internet sitemizden, bağış formunu doldurarak, LÖSEV merkez yâda şubelerimizden veya evinizden bağış yapabilir, dilerseniz 3 taksitte ödeyebilirsiniz.
 
ELDEN veya EVDEN: Vakfımızın Ankara’da bulunan tüm iletişim noktaları ile ofislerimizde ELDEN BAĞIŞ yapabilirsiniz. Ayrıca vakıf görevlilerimiz, sizin davet etmeniz halinde hasta, yaşlı veya engelli gönüllülerimizin evlerine giderek EVDEN BAĞIŞ almaktadır.
 
YURT DIŞINDAN BAĞIŞ: Yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımız, Ziraat Bankası Bakanlıklar Ankara Kamu Girişimci Şubesi USD için: TR47 0001 0025 3200 0006 6150 05 / Euro İçin: TR25 0001 0025 3200 0006 6250 04 hesaplarımızdan veya yurt dışı harcamalara açık kredi kartınız ile internet sitemiz üzerinden bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.
 
PTT ŞUBELERİ: Türkiye’nin dört bir yanında yer alan PTT şubelerinden 1200660 numaralı posta çeki hesabı ile havale masrafı ödemeden LÖSEV ismine dikkat ederek bağış yapabilirsiniz.
 
AKILLI TELEFONUNUZ İLE : Gördüğünüz barkodu akıllı telefonunuza okutup bağış sayfamıza ulaşarak bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bankaların cep telefonu uygulamalarında “bağış” sekmesi yoktur. 2. ve 3. seçenekteki adımları takip ederek internetten bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.
 
LÖSANTE (ÇOCUK ve YETİŞKİN HASTANESİ ): Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı LÖSEV Onkoloji Kenti ve Çocuk ve Yetişkin Hastanesi için küçük, büyük tuğlalar koyabilir, lösemili çocuklarımızın ücretsiz tedavilerine ve yaşamalarına katkıda bulunabilirsiniz.
 
HER AY DÜZENLİ KÜÇÜK KÜÇÜK BAĞIŞ: Lösemili çocuklarımızın tamamen ücretsiz tedavilerine, eğitimlerine ve diğer ihtiyaçlarına her ay düzenli katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için kredi kartınızla bir form doldurarak isterseniz ayda 5 TL isterseniz de dilediğiniz miktarlarda bağış yapabilirsiniz.
 
GAYRİMENKUL BAĞIŞLARINIZ: Birlikte binlerce insanı yaşatabiliriz. Okul, hastane, Umut Evleri gibi eserlerimizin hayata geçebilmesi, daha fazla çocuğumuzu yaşatabilmemiz için bağışlarınızı bekliyoruz. Hayatınızın sonbaharında eğer sizin de bizim desteğimize ihtiyacınız varsa hiç çekinmeden arayabilirsiniz.
 
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR OKULUMUZA BAĞIŞ: Tedavi sürecinde veya sonrasında eğitimleri aksayan lösemili ve kanserli çocuklarımıza özel açtığımız, formasından kırtasiyesine, yemeklerinden özel öğretmenlerine kadar her şeyin tamamen parasız karşılandığı LÖSEV okulumuza bağışta bulunabilirsiniz. 


 
EN ÇOK MERAK EDİLEN SORULAR
 
LÖSEV KURBAN KESİYOR MU? : Evet, LÖSEV tam 9 senedir dini usullere uygun olarak adak ve kurban kesimi yapmakta ve etini dağıtmaktadır.
 
DİNİ VECİBELERE UYULUYOR MU?: Evet Vakfımız, kurbanlık vasfına uygun kurbanlıkları, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hijyenik et kombinalarında, din görevlisi ve noter huzurunda vekaletinizi alıp vererek, dualarını okuyarak, dini vecibelerini yerine getirerek kestirmektedir.
 
VEKÂLETEN KURBAN KESLİR Mİ? KURBANIN KANI AKITILIYOR MU?: Yüce Allah’a yakınlaşmak, ibadetlerinizi vekaleten yerine getirmek amacıyla kurbanınız kesilmekte, kanı akıtılmaktadır. Kurbanınızı sözlü yada yazılı vekalet vererek vakfımıza kestirebilirsiniz.
 
LÖSEV’İN BELİRLEDİĞİ KURBAN BEDELİNDEN DAHA FAZLA ÖDEME YAPARAK KURBAN KESTİREBİLİR MİYİM?: Evet, belirlenen kurban bedelimizden daha fazla veya ayrıca bağış yaparak kurban kestirebilirsiniz. Bunun için banka çalışanını uyarmalısınız. Ekranlarda görülen bedelin üzerinde bağış yapabilirsiniz.
 
KURBAN NE ZAMAN KESİLİYOR? ETİ HEMEN DAĞITILIYOR MU?: Kurbanınız bayramın 1., 2. ve 3. günleri kesilmektedir. Kesilen kurban etlerinin bir kısmı dinlendirilerek bayramdan hemen sonra Lösemili ve kanserli çocuklara yedirilmekte ve dağıtılmaktadır. Etlerin diğer kısmı hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara emanete verilmekte ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sözlü ve yazlı icazetleri doğrultusunda hareket edilmektedir.
 
LÖSEV, LÖSEMİLİ VE KANSERLİ ÇOCUKLARA 12 AY BOYUNCA TAZE ET VE ET ÜRÜNLERİ DAĞITIYOR MU?
Lösemi ve kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar çocuklarımızın vücut savunmalarına yok etmektedir. Vakfımız, kurban bayramında emanete verdiği etleri, yeni kesilen etler ile takas etmekte, ihtiyaç duyduğu zaman almaktadır. Sadece bayramlarda değil, 12 ay boyunca et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastalarımızın direnci yükseliyor, vücut savunmaları güçleniyor. Böylece hastalıklarını kolayca yenerek iyileşiyorlar.
 
KURBAN TEİ KABUL EDİYOR MUSUNUZ? BİZE KURBAN ETİ VERİYOR MUSUNUZ?
Evet, yalnızca Ankara’daki hastanemize ve köyümüze soğuk hava depomuzun kapasitesi kadar kesilmiş kurban eti kabul ediyoruz. Ancak kurbanınızın bir parçasını kurban bayramı sırasında veya sonrasında size veremiyoruz.
LÖSEV KÖY: Konya – Haymana yolu Koparan Köyü Mevkii Gölbaşı / ANKARA
 
LÖSEV’E CANLI HAYVAN BAĞIŞLAYABİLİR MİYİZ? BİZ CANLİ HAYVAN GETİRSEK KESİMİ SİZ YAPABİLİR MİSİNİZ?
Kurban kesimlerimizi, tamamen hijyenik koşullarda çalışan farklı kombinalarda gerçekleştirdiğimiz için maalesef canlı hayvan bağışı alamıyor,  canlı olarak getirdiğiniz kurbanların kesimini gerçekleştiremiyoruz.
 
KURBAN BAĞIŞIM SONRASI BİLGİLENDİRME YAPACAK MISINIZ?
Tarafınıza, bağışınız alındıktan sonra ve kurbanınız kesildikten sonra olmak üzere, 2 defa bilgilendirme yapılacaktır. Sizlere ulaşabilmemiz için iletişim bilgilerinizi, cep telefonunuz ve e-posta adresinizi eksiksiz olarak iletmenizi, bilgilerinizi güncellemenizi rica ederiz. Sizde bizi arayabilirsiniz