İHRAÇ OYLAMASI !

İHRAÇ OYLAMASI !

30 Eylül 2016 - 14:21

Kristal-İş Sendikasının daha önce İstanbul Anadolu 22. İş Mahkemesi tarafından durdurulmasına karar verilen 17. Genel Kurulu, sendika genel merkezinin yaptığı itirazın ardından 1-2 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Merkez yönetiminin talebiyle yapılacak ve iki gün sürecek genel kurulda, sendika yönetimine muhalefet ettikleri için disiplin kuruluna verilen 4 işçinin sendikadan ihracı oylanacak.

TÜZÜĞE UYGUN SEÇİM TALEBİ

Mahkeme kararının ardından genel merkeze muhalif işçiler “Tüzüğümüze uygun, sendikalar kanununa uygun bir seçim sistemiyle tüm üyelerin eşit olduğu bir seçim” talebini yineledi. Gazetemize konuşan genel merkeze muhalif işçilerden İsmail Koç, “Yapılan itirazı bu hakim kabul etmedi. Pazartesi günü başka bir hakimi atamışlar, salı kabul etmiş. Aynı hakim vermedi bu kararı. Biz de hukuki işlemlere devam edeceğiz” dedi.

“Bizim hakimleri değiştirme gücümüz yok. Baskı yapma gibi bir gücümüz yok” sözleriyle karara tepki gösteren Koç, şöyle devam etti: “Genel kurul yapılırsa ihraç edilen arkadaşlarımızı koruyacağız. İhraç için gerekçelerin olmadığını söyledik. Suçlamaları yapmış olsak bile bunlar ihracı gerektirmez. Suçlamalar muhalefeti sindirmek, muhalefete meyilli olan arkadaşlarımızı geri çevirmek için, muhalefetin en başındaki adamlara bunları yapıyorlar. Amaçları muhalefeti sindirmek ama tam aksine bu bizi daha fazla kamçılıyor.”

Koç taleplerini ise şöyle ifade etti: “Dürüst, adaletli, sisteme, tüzüğe, sendikalar yasasına uygun bir seçim yapma kararı aldıkları gün bütün davaları çekeceğiz. Ama karşı taraf inatla tek adam sistemine devam kararı alıyor. Biz haklıysak biz kazanacağız, onlar haklıysa devam edecekler.”

KRİSTAL-İŞ’TEN AÇIKLAMA

Kristal-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise “İstanbul Anadolu 22. İş Mahkemesi, 17. Olağan Genel Kurulunun durdurulmasına ilişkin vermiş olduğu ihtiyati tedbir kararını kaldırmış ve sendikamız genel merkez kongresi prosedürünün kaldığı yerden devamına karar vermiştir” denildi.

NE OLMUŞTU?

KRİSTAL-İŞ’te sendika genel merkezine muhalif 21 işçi, “Sendika genel merkezinin aldığı kararları uygulamamak”, “Sendikanın yetkili organlarını tanımamak”, “Sendika aidatlarını üç ay yatırmamak” gerekçeleriyle önce disiplin kuruluna sevk edilmiş, ardından işçilerin 4’ü disiplin kurulu kararıyla genel kurula sevk edilmişti. Genel kurul daha önce mahkeme tarafından durdurulmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x