İNTERNETİN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ: DEEP WEB

İNTERNETİN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ: DEEP WEB

22 Ekim 2016 - 09:55

İnternet çok büyük bir alan. Kullanıcılar ise bu alanının sadece bir kısmını kullanabiliyor. Google, Yandex gibi arama motorlarında görülmeyen internetin gizemli kısımlarına ise “Deep Web” ismi veriliyor.
Görülemeyen alanın ne kadar büyük olduğu ise rakamlarla ölçülemiyor. Deep Web yani Derin İnternet’in adı tam olarak buradan geliyor. Deep Web herkesin bulamayacağı içerikleri yayınlamasıyla biliniyor. Deep Web, arama motorlarına görünmeyen siteleri veya verileri tanımlıyor.

Deep Web’in içerisinde bulunan karanlık sayfaların yer aldığı bölüme ise “Dark Net” ismi veriliyor. Bu içeriklerin arasında uyuşturucu, silah ve cephane satışı, vahşet görüntüleri, cinsel içerikli görüntüler, çalıntı kredi kartı bilgileri, çocuk pornoları, cinayet görüntüleri, ele geçirilmiş tanınmış kişi veya özel kişilerin görüntüleri veya bilgileri, tecavüz ve cinayet yayınları gibi yasal ve etik olmayan yayınlar yer alıyor.
Dark Net’in yanı sıra Brightnet kavramı da Deep Web’in içerisinde yer alıyor. Bu kavrama ait siteler şiddet içerikli siteler olmaktan uzak.
İnternetin arka bahçesi denilen deep webe girmek için özel tarayıcılar kullanmak gerekiyor.

Deep Web’e girmek suç teşkil ediyor mu?


Deep Web’e ulaşım sağlamanın her hangi bir yaptırımı yok ancak içeriklerin büyük bir çoğunluğu yasa dışı görüntülerden oluşuyor.


EN BİLİNEN ÖRNEK: WİKİLEAKS
Dünyayı sarsan Wikileaks, Deep Neti’in en bilinen örneklerinden biridir. Daha sonraları Wikileaks, Deep Web içerisinde gizliliğini yitirmeye başladı ve herkese açık olarak indekslenebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x