IŞİD’LİLERDE BÜYÜK KAYIP !

IŞİD’LİLERDE BÜYÜK KAYIP !

30 Haziran 2016 - 09:58

ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının düzenlediği hava harekatında, Irak'ın Felluce kentinde en az 250 IŞİD'li öldürüldü, örgüte ait 40 araç imha edildi.

 

 

 
 
 
00:2701:22

spaceplay / pause

 

qunload | stop

 

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

 

mmute

seek

 

 . seek to previous

12… 6 seek to 10%, 20% … 60%

 

Amerikalı yetkililer, dün ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının harekatında, Irak'ın Felluce kentinde en az 250 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü, örgüte ait 40 aracın da imha edildiğini bildirdi.

ŞİMDİYE KADARKİ EN ÖLÜMCÜL SALDIRI

Reuters'ın isimlerini saklı tutan Amerikalı üst düzey yetkililerden aldığı bilgiye göre, rakamlar doğrulandığında dünkü harekat IŞİD'e yönelik şimdiye kadarki en ölümcül saldırı olarak kaydedilecek. Bilançonun değişebileceği, yetkililerin bu yüzden isimlerini açıklamadıkları belirtildi. Haberde hava harekatının şehrin güneyine yapıldığı, o bölgede artık sivillerin yaşamadığı vurgulandı.

IRAK, "2014'TEN BU YANA 1500 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ" DİYOR

Irak Birleşik Polis Teşkilatı Başkanı Raid Cevdet, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2014'ten bu yana IŞİD'in elinde olan ve ABD savaş uçaklarının desteğiyle geri alınan Felluce'deki operasyonda, örgütün lider kadrosundan isimlerin de yer aldığı 1500 teröristin öldürüldüğünü iddia etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x