İZMİR BAROSUNDAN YOĞUN KATILIMLI ANLAMLI BASIN AÇIKLAMASI

İZMİR BAROSUNDAN YOĞUN KATILIMLI ANLAMLI BASIN AÇIKLAMASI

İZMİR BAROSUNDAN YOĞUN KATILIMLI ANLAMLI BASIN AÇIKLAMASI

14 Ocak 2017 - 11:09 - Güncelleme: 14 Ocak 2017 - 11:31

Haber: Sibel PARMAKSIZ

İzmir Barosu Başkanlığı, Bayraklı Adliyesi önünde 5 Ocak Adliye Saldırısını ve terörü lanetlemek için basın açıklaması yaptı.

Basın Açıklamasını yapan İzmir Baro Başkanı Aydın ÖZCAN sözlerine 5 Ocak Saldırısında şehit Polis Memuru Fethi SEKİN ve adliye çalışanı Musa CAN’ a Allahtan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan meslektaşlarına ve vatandaşlara acil şifalar dileyerek başladı.

Terörü lanetleyen ÖZCAN konuşmasını; “Unutulmamalıdır ki; terör bir yenilgidir; terör bir korkaklıktır. Ülkemizi kin ve nefret söylemleri ile kaosa sürükleyenler amaçlarına ulaşamayacaktır. Emperyal savaş politikalarının sonucu olan bu terör saldırılarını ancak; Anadolu’da kurtuluş mücadelesinde gerçekleşen halk direnişinin dayanışma ruhuyla, milli birlik ve beraberlik içinde geleceğimize sahip çıkarsak durdurabiliriz.” diye sürdürdü.

İzmir Barosunun “kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, hangi mazeret gösterilirse gösterilsin” şiddetin karşısında olacaklarını, “bütün gücümüzle başta yaşam hakkı ve düşünce özgürlüğü olmak üzere bütün temel hak ve hürriyetleri korumak için üzerimize düşen her ödevi yerine getirmeye” hazır olduklarını söyledi.

Konuşmasında “milli birlik”, “beraberlik”, “demokratik, laik, sosyal hukuk devleti”, “bağımsız yargı”, “özgür savunma”, “temel hak ve özgürlükler”, “adalet ve vicdan” ifadelerini özellikle vurgulayan ÖZCAN; “Türk toplumuna karşı en büyük borç Türk hukukçularının omuzlarına çökmüştür. Bu borç ödenecektir. İnsanlık davası, demokrasi davasıdır. Bu dava kazanılacaktır.” diyerek sözlerine gündemin en önemli konusu haline gelen Başkanlık Sistemi ile devam etti.

“Şu an Türkiye yeni ve son derece tehlikeli siyasi bir krizle karşı karşıya bırakılmıştır. Ülke şartlarına uyum sağlayıp sağlamayacağı incelenip, tartışılmadan Başkanlık Sistemi’ne geçilmesini öngören yasa teklifi TBMM Genel Kuruluna getirilmiştir.”

“Gündemimizi oluşturan anayasa çalışması; bütün kuvvetleri tek elde toplamayı amaçlayan, hukuk devleti ilkesiyle hiçbir koşulda bağdaşmayan başkanlık sistemini gerçekleştirmeye yöneliktir. Amaç, anayasamızın ilk dört maddesinde ifadesini bulan kurucu ilkelerin ortadan kaldırılarak kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti ve parlamenter sistemin sonlandırılmasıdır. Oysa bizim anayasa değişikliğinden beklediğimiz daha çağdaş, kuvvetler ayrılığı ilkesini tam anlamıyla yaşama geçiren, özellikle yürütmenin etkisinden kurtarılmış güçlü bir yargı ve yargının üç unsurunun net bir biçimde belirginleştiği, temel hak ve özgürlükler yanında sosyal hakları da içeren, demokrasinin eksiksiz yaşama geçmesini sağlayan, toplumsal barış başta olmak üzere huzur, güven ve istikrarı amaçlayan sivil demokratik hayatı hedef alan bir anayasal düzendir.”

“Bu nedenle İzmir Barosu olarak; cumhuriyet değerlerinin kıymetini bilerek, tüm yıldırma ve saldırılara karşı geçmişimizi ve geleceği birlikte yaşama ülkümüzü, Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün hayalini kurduğu ve temellerini attığı laik, demokratik, çağdaş hukuk devleti ilkesini hayata geçirmek için yılmadan mücadele edeceğimize dair verdiğimiz sözün sonuna kadar savunucusu olacağımızı, bir kez daha ifade etmek isteriz.”

İzmir Barosu Başkanının yaptığı bu konuşmanın sonrasında kalabalık Adliye Binası önünde uzun bir zincir oluşturarak; teröre karşı el ele ve tek yürek olacaklarını gösterdi.

Kalabalık daha sonra toplu halde yürüyerek Şehit Polis Memuru Fethi SEKİN’ in vurulduğu yere karanfil bırakarak, sloganlar atarak dağıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x