KAÇARKEN YAKALANAN DARBECİ ASKERLER O ŞEHİRE SEVK EDİLDİ

KAÇARKEN YAKALANAN DARBECİ ASKERLER O ŞEHİRE SEVK EDİLDİ

22 Temmuz 2016 - 22:30

Ülkeye yasa dışı yollardan girmek suçundan dün ikişer ay hapis cezası alan 8 darbeci asker Atina'ya götürüldü. s Türkiye'de darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker, gözaltında tutuldukları Kavala'dan başkent Atina'ya götürüldü.

KAVALA CEZAEVİ'NE GÖTÜRÜLMÜŞLERDİ

Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminden bir sonra askeri Skorsky S-70 tipi helikopterle Dedeağaç Dimokritos Havaalanı'na inerek siyasi sığınma isteminde bulunan 2 binbaşı, 4 yüzbaşı ve 2 astsubay, Suçüstü Mahkemesi tarafından yasa dışı yollardan ülkeye kaçak girmek suçundan ikişer ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra dün Kavala Cezaevi'ne götürüldü. Darbeci askerlerin siyasi sığınma istemlerini ele alacak Dedeağaç Nea Hili kasabasındaki 3 kişilik değerlendirme komisyonu fotoğraf çekimi, parmak izi alınması ve kimlik tespitini tamamladı. Nea Hili'deki iltica taleplerini değerlendirme komisyonunun 26 Temmuz Salı günü ikişerli gruplar halinde görüşmelerine başlanacak olan darbeci askerlerin can güvenliği gerekçesiyle bugün Atina'ya götürülmesi kararı verildi.

8 DARBECİ ATİNA'DA

Kavala Cezaevinden alınan 8 darbeci subay Atina'ya götürüldü. Bu nedenle iltica istemleri ile ilgili işlemlerin Atina'daki komisyon tarafından değerlendirileceği bildirildi.

"GÜVENLİK SEBEBİYLE DEĞİL GİBİ"

Askerlerin savunmasını yapan avukatlardan İllia Marinaki, şu anda sevk sebebini ve yeni bir karar olup olmadığını bilmediğini belirterek, "Sevk işlemi başlatıldığında ben haberdar değildim. Ama ilk bakışta bu güvenlik sebepleriyle değil gibi görünüyor." şeklinde konuştu. Yunan hükümet yetkilileri ise askerlerin iltica makamlarının bulunduğu Atina'ya sevk edilmeleriyle daha iyi bir koordinasyon sağlanacağını ifade etti.

"ÖZEL BİR YER"

Yetkililer, darbecilerin tam olarak nerede tutulacaklarına yönelik bilgi vermekten kaçınarak, yalnızca "özel bir yer" bilgisini paylaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x