KAŞKALOĞLU Göz Hastanesi İzmirli’nin Gözünden Düştü

KAŞKALOĞLU Göz Hastanesi İzmirli’nin Gözünden Düştü

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bunlardan haberi yok mu! Konak B.Başkanı Sema Pekdaş’ın bunlardan haberi yok mu!

06 Haziran 2017 - 10:31 - Güncelleme: 06 Haziran 2017 - 16:19

Kaşkaoğlu’na tedavi görmek için giden hastaların, evlatlarını, ana babasını hastaneye emanet eden vatandaşların, evine ekmek götürebilmek için çalışan personelin, yangın yönetmeliğine aykırı bir alanda savunmasızca bulunmasından vicdanlarınız rahatsız olmuyor mu? Olası bir yangında, hastanede yanarak can veren insanların sorumluluğunu kim alacak? Onların yakınlarına kim hesap verecek? 

Göz Hastanesi İzmirlinin Gözünden Düştü

Hatırlayacağınız üzere, Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nde gerçekleşen skandal tedbirsizlikleri gündeme taşımıştık. Personelin, hasta ve yakınlarının, hastanenin itfaiye yönetmeliği ile alakası olmayan yapısını ve herhangi bir yangın oluşumu sırasında birçok canın yitip gideceğini, gazetemize gelen bir şikayet ihbarı ile yetkili kurumlarla yaptığımız görüşmeler sonucu, resmi evraklarla ispatlamıştık. 

İzmir’in ilk göz hastanesi olduğunu vurgulayan Kaşkaloğlu’ ndaki, kanunsuzluklar itfaiye yönetmeliği ile de sınırlı kalmıyor. Resmi evraklarında, otopark olarak gösterilen alanda aslında otopark yok. Devlete otopark olarak gösterdiği alanda kaçak yapı mevcut bulunmakta. Ana binasındaki birçok alanda da kaçak yapı ve aykırı imalat bulunduğu yetkili kurumlarca tarafımıza gönderilen resmi evraklarda belirtiliyor.

İzlenen Haber olarak, tüm kanunsuzluk ve insan hakları ihlallerinin karşısında durmaya kendimizi adayan bir gazete olarak, insan sağlığının hiçe sayıldığı bu hastane ile ilgili, tarafımıza yollanan resmi belgeleri ilgili kurumlara gönderdik. Hastanenin çalışmaya müsait olmadığı gerekçesiyle, söz konusu hastaneye ‘Yapı Tatil Zaptı’ düzenlenerek, eksiklerini gidermesi, yapısını insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi istendi. Fakat üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen, hastane ‘Yapı Tatil Zaptı’nı hiçe sayarak, aynı tas aynı hamam çalışmaya devam etti.

Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’ın Haberi Mi Yok Yoksa Resmi Evrakın Değeri Mi Yok?

Kaşkaloğlu’nda meydana gelen tüm aykırılıkları, tüm İzmirliler adına Sağlık Bakanlığı’na gönderdik. Fakat Sağlık Bakanlığı insan sağlığını olası bir yangın durumunda hiçe sayan ve kapatılması gereken hastaneye karşı duyarsızlığını sürdürüyor. Burada da aklımıza bazı sorular geliyor. 

  1. 1-    Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’ın, bu hastaneden ve hastanenin eksikliklerinden haberi mi yok?
  2. 2-    Sayın Recep Akdağ’ın kurmayları, kendisini sağlık ile ilgili vuku bulan aykırılıklardan haberdar etmiyor mu?
  3. 3-    Eğer haberdar etmiyorlarsa, kurmayların bu hastaneden çıkarı mı söz konusu?
  4. 4-    Yetkili kurumlar tarafında düzenlenen resmi evrakların, Sağlık Bakanlığımızca bir değeri mi yok?
  5. 5-    Defalarca ilettiğimiz bir konu, Sağlık Bakanımıza ulaşmıyorsa, biz sağlığımızı kime emanet edeceğiz?

Öncelikle bilinmesini isteriz ki, biz İnsanı, İnsan Sağlığını ve İnsan Haklarını ihlal eden her türlü kişileri ve kurumları, tüm insanlık adına kendimize sorumluluk edindik. Bu doğrultuda konuyu yargıya taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Sayın Konak Belediyesi Yetkilileri;

  1. 1-    3194 Sayılı İmar Kanununa göre, söz konusu hastane hakkında imar kirliliğine sebebiyet vermekten, yetkili merci olan savcılığa, yasal süreç içerisinde suç duyurusunda bulundunuz mu?
  2. 2-    Altı ay önce resmi evrakların tespitine göre ‘Özel Hastanelerde Otopark Bulundurma Zorunluluğu’nu ihlal eden bu hastane, kanunlara uygun hale geldi mi?
  3. 3-    Gelmediyse eğer, Konak Belediyesi altı ay boyunca ne yaptı? Mesela hastanenin oturma raporunu ve ruhsatını iptal etti mi?
  4. 4-    Yoksa Konak Belediyesi, kendi sınırları içinde vuku bulan kanunlara aykırılıklardan bihaber mi?
  5. 5-    Tarafınıza gelen evraklar, bir kenara mı atılıyor yoksa usulünce ilgileniliyor mu?
  6. 6-    İlgilenilip de herhangi bir işlem yapılmıyorsa, Kaşkaloğlu ile arasında bir çıkar ilişkisi olduğundan şüphelenilmez mi?
  7. 7-    Emrinizde çalışan Konak Belediyesi ilgili Teknik Müdürlükleri, İmar Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü bu işlemleri neden eksik ve yanlış yapıyor? Bu hastane ve hastanelerle bir çıkar ilişkileri mi mevcut?
  8. 8-    Hukukçu kimliği olan Sayın Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş, size güvenmek istiyoruz. Umarım bizim ve tüm İzmirlilerin güvenini boşa çıkarmazsınız. Çünkü görev ihmallerinizden dolayı yargıya gitmek için hazırlık sürecindeyiz. Bürokratlarınızın yaptığı yanlış ve yasa işlemler yüzünden, sizi o mahkeme koridorlarında görmek inanın en çok bizi üzecektir. 

Tüm Yetkililere Sesleniyoruz! Evlatlarınızı, anne babalarınızı yangın tehlikesi olan ve yangın yönetmeliğine uymayan kapalı bir alanda bırakabilir misiniz?

O halde, Kaşkaoğlu’na tedavi görmek için giden hastaların, evlatlarını, ana babasını hastaneye emanet eden vatandaşların, evine ekmek götürebilmek için çalışan personelin, yangın yönetmeliğine aykırı bir alanda savunmasızca bulunmasından vicdanlarınız rahatsız olmuyor mu?

Olası bir yangında, hastanede yanarak can veren insanların sorumluluğunu kim alacak? Onların yakınlarına kim hesap verecek? 

Tarafımıza gönderdiğiniz resmi evrakta, ‘’Kahramanlar, 1400 Sokak No:10 adresinde ve 116 ada 10 parselinde kayıtlı taşınmazın onaylı projeleri ile yerinde yapılan tetkik sonucunda 3194 sayılı İmar Kanunun 37. Maddesine istinaden,  otopark tebligatının yapıldığı, çatı arasında toplantı odası, ofis ve tuvalet yapıldığı, batar kat, 1. Kat, 2. Kat, 3. Kat ve 4. Katta 1-1 aksındaki, balkonların her katta kapatılarak, kullanım alanlarına dahil edildiği, arka bahçe mesafesi içerisinde yaklaşık (3,00 m.x5,35) ebatlarındaki kısmın kapatılarak jeneratör odası oluşturulduğu, yan bahçe mesafesinde yaklaşık (15,00 m.x3,00 m.) ebatlarındaki kısmın üzerine sundurma imalatı yaptığı, 1400 Sokak cephesi girişinde kitle dışında rampa ve merdiven imalatının yapıldığı belirlendiğinden 3194 Sayılı İmar Kanununun 32. Maddesine göre Yapı Tatil Zaptı düzenlenerek yasal işlemlere başlandığı ifade edilmektedir.’’

ŞOK İDDİALAR’’

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Hakkında İzmirlilerin Google üzerinden yaptığı birkaç şikayet de şöyle:

Selin Aral : Önce muayene adı altında bir ton rapor isterler sonrasında istersen ameliyatla hemen çözebiliriz derler fakat 5 gün sonra daha bulanık görmeye başlıyorsunuz ve düzelicek diye diye umut besliyorsunuz fakat hiç birşeyin düzelmediğini farkedip iletişime geçiyorsunuz herkes birbirine aktarıyor ve o ara zaten psikolojik olarakta bitap düşüyorsunuz. Zaten Hastanede teknoloji ve doktor bilgisi yok denebilecek kadar da az ve çalışanların suratları hep asık, bi dövmedikleri kaldı. Hiç memnun olmadım kimseyede tavsiye etmeyeceğim emin olun.

Hakan Pehlivan: Bugün ablam gitti Mahmut bey resmen 350 TL muayene ücreti alıp 200 TL olan röntgen ücretini 150 ye indirip hiç ilgilenmeden yapacak birşey yok diyerek tedavi uygulamadan akıl vermeye kalkmış. Bu akıl heryerde yazıyor zaten dolandırıcılık bu resmen

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi ile ilgili kanunsuzlukların giderilmesi yönünde çalışmalarımız devam edecektir.

Not: Özel Gazi Hastanesi ile ilgili resmi kurumlarla yazışmalarımız devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde, tüm skandal gerçekleri okuyucularımızla resmi evraklar eşliğinde paylaşacağız. Gazetemize ve kişiliğimize yapılan iftiralar ve paranın gücü ile adaleti satın alacağını zanneden, çaresizlikten komik duruma düşen kocaman iş adamları… Size ve sizin gibilere rağmen, biz doğru ve tarafsız haber yapmaya devam edeceğiz. Tüm tehditlerinize rağmen, vatandaşları aptal yerine koymanıza izin vermeyeceğiz. Suçla ve suçlularla olan mücadelemiz ilelebet devam edecektir. Biz ölsek dahi, gazetemiz kalacak ve bizim yolumuzdan gidecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, adaletin ve devletin satılık olmadığını herkesle birlikte siz de göreceksiniz. 

 

 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Tülay omcan
    4 yıl önce
    2005 te kaskaloglu \'na gittik bilgehan sezgin asena lasik uygundur diyerek oğlum gözü çizildi görme yine bozuldu Murat çağlayana 2013 ten beri murat çağlayana gittik 1,25 ,0,75 gözlük verdi oğlum gözlükle görmüyorum dr bey demiş yasa bağlı demiş 39 yaşında idi ben dr değilim ama rehin yırtılması,katarak, sarı nokta yoksa ki görme alanı alınır almamış görme alanı ben hasta haklarına gittim neden görmüyor oğlum deyince beyin emari istemiş emar da tumor gorme sinirinde yakın göz ve beyin birlikte değerlendirilir biz o sırada başka hastaneye gittik bize murat bey söylediği tabi kendi devamlı hastasına istemediği emari neden diğer hastane istememiş dr bey sizin hastanız 2095 lasiks 2013 göz görmüyor 2016 da emar istemiş ben hasta haklarına gitmezsem emarostemiyecekti sonuçta sol göz gormuyor ve raporda papila soluk diyor ve bu hatanın üzerine murat çağlayan tam da o günlerde retina göze dışlanıyor umarım tecrübe olur göz görmüyorsa emar istenir mahmut bey haklisiniz murat beye da
  • Süleyman Şahin
    6 yıl önce

    Kimlerin ne gibi çıkarları var bu hastaneden,bürokratlar neden görevlerini yapmıyor,insan hayatı bu kadar ucuzmu,sayın Bakan neden bu hastanedeki usülsüzlükleri görmüyorsunuz.Cumhurbaşkanımız görecektir merak etmeyin siz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x