KRİTİK MGK BUGÜN TOPLANACAK! GÜNDEM OHAL, İDLİB VE KERKÜK…

KRİTİK MGK BUGÜN TOPLANACAK! GÜNDEM OHAL, İDLİB VE KERKÜK…

KRİTİK MGK BUGÜN TOPLANACAK! GÜNDEM OHAL, İDLİB VE KERKÜK…

16 Ekim 2017 - 10:31

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ile Bakanlar Kurulu’nun bugün peş peşe gerçekleştireceği toplantılarda, olağanüstü hal uygulamasının ( OHAL) 3 ay daha uzatılması yönünde karar alınacak. OHAL'in dışında İdlib operasyonu ve Kerkük ile ilgili yaşanan gelişmeler de masada olacak. Her iki toplantıya da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş geçen cuma günü yaptığı açıklamada OHAL'in uzatılacağınıdı, tavsiye kararının ise yapılacak MGK'da alınacağını duyurmuştu. Bugün MGK ve Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Toplantılarda OHAL'in uzatılması için karar alınması bekleniyor. Bugün alınacak karar sonrası  TBMM’de yarın ya da çarşamba günü yapılacak oylamanın ardından 5’inci kez uzatılacak. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL uygulaması ile 15 ay geride kaldı.

İDLİB VE KERKÜK

MGK’da Suriye ve Kuzey Irak ile ilgili gelişmeler de masaya yatırılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin İdlib kentinde yürüttüğü çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına yönelik operasyonunda gelinen aşama değerlendirilecek. Kuzey Irak’ta bağımsızlık referandumu sonrasında atılacak adımlar ile Kerkük’te yükselen gerilim de MGK’nın ele alacağı konu başlıkları arasında yer alacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x