MALİYE BAKANI AĞBAL BÜTÇE VERİLERİNİ AÇIKLADI!

MALİYE BAKANI AĞBAL BÜTÇE VERİLERİNİ AÇIKLADI!

MALİYE BAKANI AĞBAL BÜTÇE VERİLERİNİ AÇIKLADI!

16 Ekim 2017 - 11:23

Maliye Bakanı Naci Ağbal, merkezi yönetim bütçesinin eylülde 6,4 milyar lira, ocak-eylül döneminde ise 31,6 milyar lira açık verdiğini bildirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ocak-Eylül 2017 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama  Sonuçları, 2017 Yılsonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2018 Yılı Merkezi Yönetim  Bütçe Kanun Tasarısı" konulu basın toplantısında, eylül ayı merkezi yönetim bütçe  açığının geçen yılın aynı ayıyla kıyaslandığında 16,9 milyar liradan 6,4 milyar  liraya gerilediğini ifade etti.

Bütçe giderlerinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artışla 54,4  milyar lira olduğuna işaret eden Ağbal, faiz hariç bütçe giderlerinin yüzde 1,6  azalışla 46 milyar lira, faiz giderlerinin 8,4 milyar lira, bütçe gelirlerinin  yüzde 32,9 artışla 48 milyar lira, vergi gelirlerinin ise yüzde 35,5 artışla 41,8  milyar lira olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Ağbal, ocak-eylül dönemine ilişkin bütçe açığının ise 31,6 milyar lira  olduğunu belirterek, bütçe giderlerinin 488,2 milyar lira, faiz hariç giderlerin  441,6 milyar lira, faiz giderlerinin 46,6 milyar lira, bütçe gelirlerinin 456,6  milyar lira, vergi gelirlerinin ise 385,3 milyar lira olduğunu açıkladı.

Yılın başında bütçe açığı hedefi olarak 47 milyar liralık hedef  belirlediklerini anımsatan Ağbal, "En son Orta Vadeli Program'da revize ettiğimiz  yıl sonu bütçe açığı hedefi ise 61,7 milyardı. Dolayısıyla 9 ayda gerçekleşen  bütçe sonuçlarımız, revize edilmiş bütçe açığı hedefimizin yarısı düzeyindedir.  İnanıyorum ki önümüzdeki aylarda bütçenin gelir tarafında daha ılımlı bir gelişme  kaydedeceğiz. Bu anlamda bütçe gelir performansımız artacak. Harcamalarla ilgili  gerekli çabaları göstermek suretiyle harcamalarımızı kontrol altında tutacağız.  Umut ediyorum ki yıl sonunda bütçe açığı bu yılki hedefimizden daha düşük şekilde  gerçekleşecek." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x