MARDİNLİLERDEN PEKDAŞ’A FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

MARDİNLİLERDEN PEKDAŞ'A FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

01 Temmuz 2016 - 09:38

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Mardinliler Federasyonu'nun (İMAF) düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan'ın ev sahipliğinde, federasyonun Basmane'deki binasında gerçekleşen iftara; federasyona bağlı derneklerin başkanları, Konak Belediyesi'nin Mardinli Meclis Üyeleri ile İzmir'in farklı ilçelerinde görev yapan Mardinli muhtarlar katıldı.

BİR BİRİMİZE DESTEK OLMALIYIZ

İftar yemeğinden önce konuşan İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan, geçtiğimiz günlerde Mardin'in Artuklu İlçesi'ne giderek, burada kardeşlik sofrası kuran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a bir kez daha teşekkür etti. Mardin'e giden Konak heyetinin içinde yer alan Ademhan, Başkan Pekdaş’ın yüreğini ve gönlünü ortaya koyarak kardeş belediye Artuklu'da iftar yemeği düzenlediğini hatırlatarak, bu davranışın İzmir'de yaşayan Mardinliler olarak kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Bu nedenle Başkan Pekdaş’ı fahri hemşehri ilan etme kararı aldıklarını dile getiren Ademhan, “Biz hemşericilik yapmıyoruz. Biz birbirimizi dinlersek, birbirimizi korursak, sokağımıza sahip çıkarsak belediyelere iş kalmaz. Sivil toplum kuruluşları bunun için vardır. Birbirimize destek olmalıyız” diyerek Başkan Pekdaş’a fahri hemşehri beratını takdim etti.

BU TOPRAKLARA SAVAŞ DEĞİL, KARDEŞLİK YAKIŞIYOR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yapılan bu jest karşısında duyduğu mutlu dile getirerek, omuzlarına binen sorumluluğun arttığını söyledi. Başkan Pekdaş, Artuklu ile geçtiğimiz yıl kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, “Artuklu ve Konak tarihin imbiğinden süzülmüş iki şehir. İzmir 8 bin 500 yıllık tarihe sahip, Mardin ise kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir kent. İki şehir o kadar çok birbirine benziyor ki... İzmir ve Mardin tarihten biriktirdikleriyle bugün çok farklı medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapıyor. Bu bir zenginlik. Tarih bize o kadar zengin coğrafyalar, kültürler vermiş ki; bu topraklara savaş yakışmıyor. Bu toprakların, kültürün, medeniyetin keyfini yaşamak yakışıyor. Umarım bugünler çabuk gelir" dedi. Artuklu'da kurdukları iftar sofrasının iki şehir arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini vurgulayan Pekdaş, "Kurduğumuz iftar sofrasında dayanışmayı, dostluğu, barışı, kardeşliği ve bereketi paylaşalım istedik. Kardeş şehir olmanın gereğini yerine getirelim dedik. O amaçla gittik. Bize çok iyi evsahipliği yaptılar. Buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. Pekdaş, kendisine fahri hemşerilik beratı veren İMAF yönetimine ve üyelerine de teşekkür etti. Konuşmaların ardından Mardin yöresine ait tatların yer aldığı iftar mönüsü eşliğinde oruçlar açıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x