MHP’DE KURULTAY GÜNÜ !

MHP’DE KURULTAY GÜNÜ !

19 Haziran 2016 - 10:45

MHP'de kongre günü geldi çattı. Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde yapılacak kongre için uzun kuyruklar oluşurken Sinan Oğan, salona Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile birlikte geldi.

 

 


 
00:0103:02

spaceplay / pause

 

qunload | stop

 

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

 

mmute

seek

 

 . seek to previous

12… 6 seek to 10%, 20% … 60%

 

MHP'de büyük gün geldi. Muhalifler, genel merkez tarafından yasadışı kabul edilen tüzük kurultayını bugün topluyor. Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde yapılacak kurultaya katılmak için gelenler, polis kontrol noktalarında aramaya tabi tutuluyor. Uzun araç kuyrukları oluşurken, binlerce partili de araçlarını bırakarak kurultay salonuna yürüyor. Salona giremeyenler ise dışarıya kurulan dev ekranlardan gelişmeleri takip edebilecek.

İşte MHP Kurultayı'nda dakika dakika yaşananlar:

10.33: Dört muhalif aday da salonda yan yana oturuyor.

 

"BAŞBAKAN MERAL" SLOGANI GERİLİM YARATTI

10.15: Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'in salona 'Başbakan Meral' sloganı ile girmesi gerilime neden oldu.

10.10: Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın da, 10.10 sıralarında salona girdi. Akşener ve Aydın sloganlar eşliğinde karşılandı.

09.55: Kongrenin yapılacağı salona sadece delegeler alınıyor. Delege olmayan partililer ise kongreyi hemen yan taraftaki spor salonundan takip edecek.

SİNAN OĞAN'IN YANINDAKİ SÜRPRİZ İSİM

09.45: Genel Başkan adaylarından eski milletvekili Sinan Oğan da salona geldi. Oğan salona MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile birlikte geldi.

09.40: MHP Tüzük Kurultayının yapılacağı otele girişler başladı. Girişlerin yapıldığı sırada delegeler arasında sıra tartışması yaşandı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'ın geçişi sırasında bazı partililerin üstünü aratmak istememesinden dolayı polis ile partililer arasında arbede yaşandı.

09.32: Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.

SALONDA ATATÜRK, ALPARSLAN TÜRKEŞ VE BAHÇELİ FOTOĞRAFI VAR

Kurultay salonunda konuşmaların yapılacağı platformun arkasında Atatürk, Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin resimleri asıldı.

TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR

MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı bugün topluyor. Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek kurultayda, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak.

O MADDE DEĞİŞECEK

Olağanüstü kurultayda, parti tüzüğünün 63. maddesi değiştirilerek olağanüstü kongrelerde de seçim yapılabilmesinin önü açılacak. Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak.

İLK KEZ ELKTRONİK BARKOT SİSTEMİ KULLANILIYOR

Salona delegeler dışında kimse alınmıyor. Delegeler için özel kartlar hazırlandı. İlk kez bir kongrede elektronik barkot sistemi kullanılıyor. Delegeler kartlarındaki özel barkodu okutup isimleri görüldükten sonra girebiliyorlar. Basın, delege, misafirler, partililer için ayır ayrı kapılardan giriş yaptılar.

MİSAFİRLER İÇİN ÖZEL SALON

Çağrı Heyeti, otele ait 8 bin kişilik kapalı spor salonunda da barkovizyon ekranlarıyla kurultayın izlenmesini sağlayacak. Kurultayın toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti'nin görevi sona erecek.

 

BAHÇELİ DE KÜRSÜYE DAVET EDİLECEK

Kurultayda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye davet edilecek ancak Bahçeli dahil genel merkezden kimse kurultaya katılmayacak. Muhalifler iç tüzüğü değiştirebilirse ardından seçimli olağanüstü kurultay kararı alınacak.

 

'GÜÇ BİRLİĞİ' HAREKETİ

Öte yandan, kurultaya saatler kala iftarda bir araya gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener'e karşı 'Güç Birliği' hareketi oluşturdu. Gerekçe ise Akşener'in tek başına hareket etmesi. İftar yemeğinden Genel Merkez'in 10 Temmuz'da yapacağı olağanüstü kurultaya katılma kararı da çıktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x