MİCROSOFT TÜRKİYE’YE SORUŞTURMA

MİCROSOFT TÜRKİYE'YE SORUŞTURMA

MİCROSOFT TÜRKİYE'YE SORUŞTURMA

23 Mayıs 2017 - 16:22

Rekabet Kurumu, Microsoft Türkiye Hakkında Soruşturma Başlatma Kararı Aldı
1975 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletindeki Seattle kentinde iki üniversite öğrencisi tarafından kurulan ve Xbox ve Lumia gibi ürünleriyle de tanınan, ABD merkezli büyük yazılım ve bilişim şirketi Microsoft hakkında, Rekabet Kurumu 4054 sayılı Kanun'un ihlal...
1975 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletindeki Seattle kentinde iki üniversite öğrencisi tarafından kurulan ve Xbox ve Lumia gibi ürünleriyle de tanınan, ABD merkezli büyük yazılım ve bilişim şirketi Microsoft hakkında, Rekabet Kurumu 4054 sayılı Kanun'un ihlal edildiği gerekçesiyle Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Microsoft hakkında başlatılan soruşturma kararın sebebi olarak; uzun bir süre önce internet kafelere destek vermek ve kafe sahiplerinin uygun fiyata lisanslı olarak Microsoft yazılımı alabilmesini sağlamak amacıyla başlattığı 3+ projesi gösterildi.
Daha önce 2011 yılında konuya ilişkin ön araştırmalarda bulunan ve şikayetin reddedilip soruşturmanın açılmaması kararını veren Rekabet Kurumu'nun bu kararının, Danıştay 13. Dairesi tarafından iptalinin verilmesi konuya ilişkin araştırmaların tekrar başlatılmasına neden oldu.
Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada yer verdiği bilgiler ise kısaca şöyle: 
Rekabet Kurulu, internet kafelere yönelik olarak hazırlanan "3+ Projesi" kapsamında 4054 sayılı Kanun'un ihlal edildiği iddiasını içeren şikayet başvurusunu Danıştay 13. Dairesinin kararı üzerine yeniden değerlendirdi. Daha önce bahse konu şikayet nedeniyle yapılan ön araştırmada, söz konusu faaliyetler incelenmiş, 07.12.2011 tarihinde 11-60/1555-550 sayı ile şikayetin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verilmişti. Ancak anılan Kurul kararı, Danıştay 13. Dairesinin, 25.10.2016 tarih, 2012/1000 E.; 2016/3413 K. sayılı kararı ile iptal edildi 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x