MÜSLÜMAN KADINA HAKARET EDEN DOKTORA CEZA !

MÜSLÜMAN KADINA HAKARET EDEN DOKTORA CEZA !

28 Ekim 2016 - 22:10


Fransa’nın Isere kentinde, Müslüman bir kadına hakaret ettiği gerekçesiyle pratisyen hekime bir ay tecilli görevden uzaklaştırma cezası verildi.

BFM kanalının haberine göre, ismi açıklanmayan Müslüman kadının şikayetini değerlendiren Tabip Odası Disiplin Kurulu, pratisyen hekimi hakaretinden dolayı suçlu bulurken, görevini yapmadığı yönündeki şikayeti ise reddetti. Olay geçen yıl ekim ayında yaşandı. Hipotansiyon hastası başörtülü Müslüman kadın, istediği reçeteyi yazmayan pratisyen hekimin vizite ücretini ödemeyince çıkan tartışmayı kayda alarak olayı sosyal medyaya taşıdı. Hekimi Tabip Odasına şikayet eden kadın, tartışma anındaki kaydı da delil olarak Disiplin Kuruluna sundu.

Pratisyen hekimin, tartışma sırasında başörtülü kadına, "Siz bütün kadınlar için bir skandalsınız. Ben bütün kadınların özgürlüğünden yanayım. Sizin başörtünüz dini bir simge ve bu yasal değil. Ben bütün başörtülü kadınlara karşıyım" diye hakaret ettiği öne sürüldü. Tabip Odası, pratisyen hekime bu hakaretinden dolayı bir ay tecilli görevden uzaklaştırma cezası verdi. Tabip Odası, hastanın, istediği ilacın reçetesini yazmadığı gerekçesiyle hekimin "görevini yapmadığı" yönündeki şikayetini ise geçersiz buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x