O DİZİYE CEZA

O DİZİYE CEZA

27 Temmuz 2016 - 16:16 - Güncelleme: 27 Temmuz 2016 - 17:34

Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy'un başrolünü paylaştığı Aşk Yeniden'e RTÜK'ten ceza geldi. Aşk Yeniden'e RTÜK'ten Ceza Geldi, Fox TV'd yayınlanan "Aşk Yeniden" dizisini masaya yatıran RTÜK, dizideki bir karakterin rüyasında bikinili kızları görmesini "çocuk ve gençlere kötü örnek oluyor, ahlaklarını bozuyor" gerekçesiyle, oy çokluğuyla ceza kesti. RTÜK'ün yaptığı ilginç "rüya sahnesi" değerlendirmesi şöyle:

FATİH'İN RÜYASI CEZA GETİRDİ

"Yaklaşık 2 dakika boyunca Fatih'in rüya sahnesi ekrana getirilmiştir. Bu sahnede Fatih'in, beraberindeki çok sayıda bikinili bayanla havuzun içinde eğlendiği, sahnenin gereğinden fazla uzun tutulduğu, bunun yanısıra bikinili kadınların görüntülerinde cinsellik çağrıştıran vücut bölgelerine odaklanarak çoğu zaman zoomlama tekniği işle yakın çekim olarak gösterildiği görülmektedir."

RTÜK'ÜN RÜYA TABİRİ

Rüya sahnesinin, çocuk ve gençlerin ekranda olabileceği saatte yayınlandığını vurgulayan RTÜK, "Bu yayının çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimleri açısından sakıncalı sonuçlar doğurabileceği düşünülmektedir. Medya hizmet sağlayıcı kuruluşun bu yayını ekrana getirirken yayın saatini dikkate almadığı, gereken özeni göstermediği de düşünülmektedir. Son dönemlerde gerek dizilerde gerek diğer yayınlarda kullanılan bir yöntem, dikkatlerden kaçmamaktadır. Kadınlara bu yapımlarda reva görülen 'cinsel obje' yaklaşımın kabul edilmesi mümkün olmayan bir yaklaşımdır." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x