PATLAMA DA ÖLENLERİN SAYISI : 43 OLDU !

PATLAMA DA ÖLENLERİN SAYISI : 43 OLDU !

30 Haziran 2016 - 15:33

Meclis'te bilgilendirmede bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 43'e çıktığını açıkladı.

 

 


 
00:0401:01

spaceplay / pause

 

qunload | stop

 

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

 

mmute

seek

 

 . seek to previous

12… 6 seek to 10%, 20% … 60%

 

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e çıktı. 43 kişiden 19'nun yabancı olduğu belirlendi.

ALA MECLİS'TE BİLGİ VERDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili Meclis'te açıklama yaparak, "Saldırı ile ilgili şu ana kadar 9'u Türk, 4'ü yabancı toplam 13 kişinin gözaltına alındı. Canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden birisinin kimliği ve uyruğunun belirlendi. Şu anda hastanede yatan 94 kişi. Ölü sayısı 43, buna intihar bombacısı 3 kişi dahil değildir. 43 kişiden 19'u yabancıdır" dedi.

"BULGULAR IŞİD'İ GÖSTERİYOR"

Ala yaşanan saldırıyı da kürsüden anlattı:

Bir taksiyle gelmişler. Bir terörist, dış hatlara gitmek isterken polis tarafından durdulmuş. Polis yaralanmış ardından otoparka inerek kendisini patlatmıştır. Diğerleri de ters istikametlere koşmuşlar ve birisi polis tarafından vurulmuş kendisini patlatmış, diğeri de kendisini patlatmıştır. Patlayıcılar RDX, TNT karışımı, fabrikasyon tipi patlayıcılar. Bu işin uzmanı olanlar bu bilgilerin çok önemli olduğunu bilirler. Konu çok kapsamlı olarak soruşturulmaktadır.

Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler ve bulgular IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde tahminleri güçlendirmektedir. Sonuçlar berrak bir hale gelince açıklanacaktır.

Dünyada her ülke organize terör saldırılarıyla yüzyüze gelmektedir. Türkiye hem PKK, hem DHKP-C, hem de IŞİD'le kararlılıkla mücadele etmektedir. Dünyada da bu küresel teröre karşı en fazla mücadele eden ve yansımaları ortaya çıkaran bir ülkedir Türkiye.

"TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAKTADIR"

ABD'den İngiltere'ye, Almanya'dan Hollanda'ya kadar bu acıyı bizlerle paylaşmışlardır. Ben de kendilerine artık, 'Gelin orada o yangını söndürelim' diye açık bir şekilde dile getirdim. Meseleyi yerinde kökünde bir sükunete erdirmemiz gerekir. 'Bu ateş herkesi yakar' demiştik. Burada ortaya çıkan kaotik durumda Türkiye üzerine düşeni yapmaktadır.

"50 BİN 177 KİŞİYE YASAK KOYDUK"

145 ülkeden 50 bin 177 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. Sırf Suriye ve Irak'taki terör faaliyetleriyle ilgili sorun olmasın diye. 98 ülkeden 3 bin 603 kişi sınırdışı edilmiştir. 5 bin 310 kişi gözaltına alınmış, bin 604'ü tutuklanmış.

"TÜRKİYE'NİN SURİYE OLMADIĞINI GÖRDÜLER"

PKK'yla da topyekun olarak bir mücadele yürütüyoruz. Suriye'de kanton ilan ettikten sonra, Türkiye'nin içerisine bunu taşıyabilir miyiz diye çalıştılar. Türkiye'de o faaliyetlere başladılar. 12 yerleşim biriminde bu tür faaliyetlerde bulundular. Türkiye'nin Suriye olmadığını gördüler, onların hepsi o mahallelerden temizlendi.

8.8 ton esrar, 43,9 milyon kök kenevir söküldü. Bunun piyasa değeri 2,7 milyar lira. Yıllardır ekiliyor. Bunların kökü de kazınıyor. 18 ton patlayıcı ele geçirildi. Uyuşturucu ile teröristin nasıl içiçe geçtiğini ortaya koymaktadır.

"ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ SÜRÜYOR"

Terör konusunda yapacağımız ilk şey yan yana durmaktır. Birçok yerde, bütün dünya Türkiye'nin yıllardır söylediği noktaya gelmiştir. Bundan sonra Türkiye'nin isteği eyleme geçmektir. 7 yerleşim biriminde sokağa çıkma yasağı sürüyor. İnsanlarımız zarar görmesin diye ilan ettik. Arama tarama faaliyetleri devam ediyor. 4 ilçede sadece gece devam etmektedir."

43. KURBAN MİNİK RAYYAN OLDU

Ölen 43. kurbanın kimliği de belirlendi. Olay yerinde yaralı halde bir vatandaşın kucağındaki görüntüsüyle herkesi üzen minik Rayyan Muhammed Said Saada hayatını kaybetti. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan küçük çocuğun Ürdün vatandaşı olduğu belirlendi. Talihsiz çocuğun cenazesi incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x