ŞEHİT BABASINDAN İÇLER ACITAN SÖZLER

ŞEHİT BABASINDAN İÇLER ACITAN SÖZLER

25 Temmuz 2016 - 16:31

Tunceli'de teröristlerin saldırısında şehit düşen polis Kağan Kılıç'ın acılı babası Galip Kılıç, "İdam cezası gelene kadar vatan sağolsun demeyeceğim" dedi.

 

Tunceli- Ovacık Karayolu'ndaki mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru 26 yaşındaki Kağan Kılıç için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Oğlunun şark görevine doğum gününde gittiğini ve cenazesinin de doğum gününde geldiğini belirten acılı baba Galip Kılıç, "İdam cezası gelene kadar vatan sağolsun demeyeceğim" dedi. Gözyaşlarının sel olduğu törene katılımın yoğun olduğu görüldü.

HAİNLERDEN ROKETATAR VE OTOMATİK SİLAHLARLA SALDIRI

Tunceli-Ovacık Karayolu'ndaki mobil polis kontrol noktasına geçen cumartesi günü saat 23.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte, Asayiş Şube'de görevli 5 yıllık polis memuru Kağan Kılıç şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

 

Şehit Kılıç için bugün İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, bazı İzmirmilletvekilleri, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, şehidin babası Galip Kılıç, annesi Rabia Kılıç, kardeşi Gözde Kılıç, sözlüsü Derya Düzey, yakınları, meslektaşları ve çok sayıda İzmirli katıldı.


"VATAN SAĞOLSUN' DEMEYECEĞİM"

İdam cezası getirildikten sonra "Vatan sağolsun" diyeceğini söyleyen şehidin, Bayraklı Belediyesi'nde şoför olan acılı babası Galip Kılıç, şöyle konuştu:

"İdam cezası gelmeden 'Vatan sağolsun' demeyeceğim. Ne zaman ki idam cezası gelir o zaman sokağa çıkar 'Vatan sağolsun' diye bağırırım. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye sesleniyorum; Eğer gücünüz yetmiyorsa halka gelin halk ne yapacağını çok iyi biliyor.

"AVRUPA ÜLKELERİNDEN KORKUYORSANIZ BİZE GELİN"

Korkuyorsanız Avrupa ülkelerinden bize gelin biz idam cezasını onaylıyoruz, onaylayacağız. Ben gerçek bir vatanseverim, milliyetçi bir insanım ama şu an 'Vatan sağolsun' demiyorum. Benim oğlum gitti, oğlumun kanı yerde kalmasın.


"DOĞUM GÜNÜNDE GİTTİ GÖREVE, DOĞUM GÜNÜNDE CENAZESİ GELDİ"

Oğlum 5 yıllık polisti. Şark görevi çıktığında, tam doğum gününde gitti göreve ve dün doğum gününde de geldi. O dünyaya gelirken 23 Temmuz 1989'da 9 doğurmuştum, 24 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında dünyaya geldi. Bu kez 23 Temmuz 2016'da yine oğluma ulaşamadım 9 doğurdum, sonra doğum günü olan 24 Temmuz'da saat 02.00 sıralarında şehit haberini aldım. Dünyaya gelirken de hayatını kaybederken de 9 doğurttu.

"BENİM OĞLUM DİK DURDUĞU İÇİN ÇEVİK'TEN ATILDI"

Benim oğlum dik durdu hep. Tunceli'dekiler iyi bilir; oğlum karşınızda eğilmedi ve onu çevikten çıkarttınız. Benim oğlum mertti delikanlıydı eğilmedi, dik durduğu için çevikten atıldı bu görevinde de şehit oldu. Şehitlik en büyük mertebe o ona ulaştı ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yeni yapılacak bir parka oğlumun adını vereceğini söyledi, sağolsun. Ben 2009 yılında Bayraklı Belediyesi'ne bir başka belediyeden gönderildim ve dik durduğum için gönderildim. Sağolsun Hasan Başkan hep yanınızda kaldı."


TABUTU OMUZLARINDA TAŞIDI, SELAM VERDİ

İl Müftüsü Ramazan Muslu'nun öğleleyin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu polisler omuzlarına aldı. Baba Kılıç, polislerin arasına girip en önde oğlunun tabutunu taşıdı. Şehidin sözlüsü Derya Düzey, cenaze aracına konulan tabuta sarılıp öptü. Şehidin annesi ve kız kardeşi de gözyaşlarına boğuldu. Tören geçişi sırasında baba Kılıç eliyle selam verdi. Tören ardından şehit Kılıç, Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x