SELFİE ÇUBUĞU ÇILGINLIĞI BİTTİ!

SELFİE ÇUBUĞU ÇILGINLIĞI BİTTİ!

SELFİE ÇUBUĞU ÇILGINLIĞI BİTTİ!

14 Ağustos 2017 - 14:06

Bir zamanlar her gencin olmazsa olmazı Selfie çubuklarının modası geçti. Fiyatı 5 TL'ye düşen selfie çubuğu pazarına Çin malı ürünler de girince ilgi iyice azaldı.
Bir döneme damgasını vuran selfie çubukları, eski popülaritesini yitirerek 5 liraya kadar düştü. Toplu şekilde yapılacak olan selfie çekimlerini kolaylaştıran ve ilk çıktığı günlerde yoğun bir talep gören selfie çubukları, son bir senede büyük değer kaybetti. Piyasaya ilk olarak 20-30 liradan sürülen bu cihazları, bugün iletişim işletmelerinden 5 liradan satın alabilmek mümkün.

Eskişehir'de telefon bayiliği yapan Oğuzhan Günhan İHA’ya yaptığı açıklamada, selfie çubuklarının piyasaya ilk çıktığında zor bulunan bir cihaz olduğunu belirterek, bugün ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Artık herkesin selfie çubuğu satışı yapabildiğini aktaran Günhan, “Eskiden bu ürünü bulmak çok zordu. Bir ürün ilk çıktığında çok tutulur ve ona göre fiyatı belirlenir. İlk çıktığında fiyatımız 20-30 liraydı. Çok tutuldu. Ancak son 1 senede büyük bir değer kaybetti. Artık biz 5 liradan satıyoruz. Buna rağmen günde ortalama 5 tane satabiliyoruz” şeklinde konuştu.

‘YAZ TATİLİNDE KIPIRDANMA OLUYOR’

Selfie çubuklarının fiyatındaki bu ciddi düşüşün nedenlerini de açıklayan Oğuzhan Günhan, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Artık neredeyse her evde bir selfie çubuğu var. Vatadaşların buna ihtiyacı kalmadı. Bir tek yazın tatil öncesinde satışlarımızda bir kıpırdanma oluyor. Sonuçta bir kere alınan bir şey. Her dükkanda da artık bu cihazların satıldığını görmek mümkün. Ancak eskisi gibi ön planda olan bir ürün değil.”

“SATIŞLAR DÜŞTÜ ÇÜNKÜ…”

İstanbul’da teknoloji toptancılığı yapan Mahmutoğlu Elektronik’in sahibi Altay Güneli Sozcu.com.tr ‘ye yaptığı açıklamada, selfie çubuğu satışlarının yavaşladığı aktardı. Güneli “Eskiden selfie çubuğu kumandalıydı ve fiyatları 40-50 TL arasında değişiyordu. Sonrasında Çin malı dediğimi  çubukları piyasaya sürdüler. Fiyatları çok düştü ve artık her yerde görmek mümkün olduğundan satışlar da düştü.” şeklinde konuştu.

ÖZÇEKİM TUTMADI YENİ ÖNERİ ‘GÖRÇEK’

Selfie hayatımıza öyle bir yerleşti ki Türk Dil Kurumu bile hareketi anlatan öz Türkçe bir sözcük bulmak için çalışmalara başladı.  TDK geçen yıllarda ‘özçekim’ sözcüğünü önermiş, öneri halk tarafından tutmayınca ‘görçek' sözcüğünün kullanılabileceğini ifade etmişti. TDK dergisi için kaleme alınan bir yazıda dile getirilen öneri, 1940 yılında Fikret Kaftanoğlu tarafından hazırlanan kişinin kendi fotoğrafını çekebileceği düzeneğe atfedildi.

Kaftanoğlu'nun bu düzeneğe ‘görçek' adı verdiği belirtilirken, “Selfie sözü ileriki günlerde gündemden düşmez ve ‘özçekim' karşılığı da bundan daha fazla yaygınlaşmaz ise yeni bir öneri için ilk aday ‘görçek' karşılığı olmalıdır” dendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x