SİRKE SAÇI UZATIR MI ?

SİRKE SAÇI UZATIR MI ?

26 Eylül 2016 - 09:54 - Güncelleme: 26 Eylül 2016 - 09:59

Sirkeyle Saç Uzatma ve Sirkeyle Saç Yıkamak

Sirkenin saçlarda kullanımı belki kokusu nedeniyle itici gelebilir ancak sirkenin daha sağlıklı saçlar için kullanıldığı biliniyor. Üstelik herhangi bir marketten alacağınız sirke ile bu bakım kürünü uygulayabilirsiniz. Sirkenin saça ve saç derisine en büyük faydası derinlemesine temizlik yaparak saç köklerinin daha fazla oksijen almasını sağlaması ve kökleri güçlendirmesi.

Sirke asitli içeriği ile ev temizliğinde, yemeklerde, saç bakımında, zayıflamak için ve daha birçok kullanım şekline sahip bir ürün. Eğer saç bakımı için kullanacaksanız alacağınız sirkenin asit içeriğinin %4 ile %9 arasında olması gerekiyor. Bulabilirseniz organik sirke daha iyi sonuç verecektir.

Sirkeyle hazırladığınız suyla saçlarınızı duruladığınızda saç derisinden gelen fazla yağdan kurutulabilir, hava kirliliği ve çevresel faktörler nedeniyle saç derinizde ve saçlarınızın üzerinde biriken kirlerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun sonucunda saçlarınız daha sağlıklı uzayacak, uçları daha az kırılacak ve kestirmek zorunda kalmayacağınız için daha kısa sürede uzayacaktır.

Sirkenin saçlarda en sık kullanım şekli sirkeyle hazırlanan durulama suyunun saça uygulanmasıdır. Bunun için yarım bardak sirkeyle 4 bardak ılık suyu karıştırarak saçlarınıza sürebilirsiniz. Bu kür aynı zamanda kepek sorununu da çözer. Hazırladığınız suyun daha güzel kokması için suyu ısıtırken içine bir kaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz.

Sirkeli durulama suyu haftada iki gün kullanılabilir. Daha sık kullanırsanız saç derinizden gelen yağı engelleyebilir ve saç derisinin kurumasına neden olabilirsiniz. Sirkeli suyla saçlarınızı duruladıktan sonra eğer kokusu sizi rahatsız ediyorsa 1-2 saat bekleyin ve saçlarınızı bol, ılık suyla tekrar durulayın.

Saçlarınızı şekillendirme için kullandığınız fırça, tarak, saç bandı gibi ürünlerin temizliğinde de sirke kullanabilirsiniz. Büyük bir kaba yarım bardak sirke ve ılık su doldurarak bu malzemeleri içinde 15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x