SON DAKİKA! Narlıdere Belediye Başkanı Batur Mahkum Oldu!

SON DAKİKA! Narlıdere Belediye Başkanı Batur Mahkum Oldu!

Belediye üst düzey bürokratları...

27 Mart 2017 - 16:40 - Güncelleme: 28 Mart 2017 - 10:24

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur mahkum oldu...

İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve imar suçlarını kapsayan dava, az önce sonuçlandı. Şikayetçisi Temiz İzmir Derneği olan davada, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, görevini ihmal ettiği, imar yolsuzluklarına göz yumduğu ve böylelikle zincirleme suç işlediği gerekçesi ile mahkeme tarafından 6 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 100 gün de kamu görevinden men edildi.

Başkan yardımcısı Ali Ulvi Dülger, Fen İşleri Müdürü Mustafa Savran ve Destek İşleri Müdürü Erkan Karusu da 3 ay 10 gün ve 50 şer gün kamu hizmetinden men cezası aldı. Hapis cezaları paraya çevrildi.

Başkan ve ekibinin zincirleme imar suçu işledikleri iddia ediliyordu.

Abdül Batur, hakkında imar konusunda açılmış bir çok dava daha bulunuyor. Batur, geçtiğimiz günlerde, meşhur gazeteci Erol Yaraş'ın kızına tarım arazisinde köy evi ruhsatı ile açtığı İtalyan Restoranı, otel ve at maneji tesisleri ile gündeme gelmiş, konuyu haber yapıp, kamuoyuna duyuran gazeteci Mutlu Tuncer ve Nivent Kurtuluş'u kendisine hakaret ettikleri gerekçesi ile savcılığa şikayet etmişti.  Batur'un Yargıtay'dan bir türlü dönmeyen  imar konusunda bir mahkumiyeti daha bulunuyor.

 

MUTLU TUNCER'İN YORUMU:

Yazıp çiziyoruz... "Abdül yanlış yaptın" diyoruz ve yanlıştan dönmesini istiyoruz... Abdül Batur ne yapıyor? "Ben şu kadar oyla seçildim, bana hakaret ediyorlar" deyip, savcılığa koşturuyor ve kendisine hakaret edildiğini iddia ediyor!  Yaptığı yasal olmayan işleri örtme gayretine giriyor!

Ama gerçek mahkemelerde ortaya çıkıyor!

Yani, sap dönüyor, keser dönüyor, hesap dönüyor!

 

Abdül Batur, yanlış işler yapmayı seviyor...

Nedenini bilemem ama, hiç kimse durup dururken böyle işlere bulaşmaz. Bu millet sana zincirleme suç işle, onu bunu kayır, haksızlık et diye oy vermedi Batur!

Tarım arazilerine tesisler kurdur, birilerini zengin et diye seni başkan seçmediler!

Bak!

Erol Yaraş isimli, kendi ifadesiyle tanınmış, muteber gazeteci arkadaşımızın köy evi ruhsatı ile yine kendi ifadelerinden anladığımız kadarı ile 10 milyon harcayıp kızının atına tesis kurduğu olay ne acı... Ruhsat köy evi ruhsatı... Yapılan iş, at çiftliği de değil... At maneji...  Binlerce metrekare kapalı alan! Yani üretim olmayan binicilik tesisi... İtalyan restoranı ve otel... Nasıl oluyor bu iş bu ruhsatla ey Batur?

Peki arkadaşın eşine ait TAKEV Okulu'nun imara aykırı imalatları ne durumda?

Yıkıldı mı? Hayır!

Neden yapıyorsun bu işleri Batur?

Neden kendini  mahkemelerde mahkum ettiriyorsun?

Neden hakkında bir çok olumsuz haber çıkmasına önayak oluyorsun?

Neden seri suçlar işlemeyi seçtin?

 

Erol Yaraş isimli gazeteci, reklamcı, yatırımcı işadamı, bunları yazdığımız için bize, yani gazetecilere 170 bin liralık tazminat davası açtı. Seni zorladılar bizi şikayet ettirdiler!

 

Şimdi sana bir sorum var:

Eski Ruhsat Müdürü O.A'nın neden görevden alınıp, Hesap İşlerinde bir sandalye üzerinde oturmaya mecbur bırakıldığını açıklar mısın bize?

İddialar Erol Yaraş'ın ruhsatını imzalamadığı için görevinden alındığı yolunda... Bu doğru mu? Değil ise, kamuoyunu meşgul eden bu konunun aydınlatılması için bir açıklama yap da yayınlayalım... Millet seni kötü bellemesin!

 

Sonuç olarak yanlış işler yapıyorsun Batur... Nedenlerini bilemem... Ama bu işlere karışman kamuoyunda tepkilere neden oluyor! Benden söylemesi.

İstersen, bu söylediklerimi iyice dinle, kıssadan hisse çıkar... İstersen git savcılığa başvur, kendine hakaret edildiğini savun. İstersen tazminat davası aç... Ama 500 bin liradan az olmasın!  Bizi küçük düşürme e mi?  Bak Erol, toplam 170 bin lira istiyor. Vallahi gücümüze gitti. Biz bu kadarlık adam değiliz... Bu paraları bir gecede yiyoruz...  Yazarak ne paralar kazandığımızı görsün millet!

..................

Gazeteci arkadaşımızın, bize açtığı tazminat davasının duruşması da Perşembe günü... Bakalım ne gelişmeler olacak? Tarım arazisine yapılan dev tesisi yazdığımız için açılan bu davanın sonucunu biz de çok merak ediyoruz. Hukukun kestiği parmak acımaz... Ama sen yine de bu arada Erol Kardeşin eşinin okulu ve at öğrenme tesisi, oteli, restoranı konusunu yeniden incele.

Okul Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı'na ait...  Bu vakıf müthiş bir vakıf. Çok iyi işler başarmış bir vakıf. İyi yönetiliyor. Biz böyle vakıfları desteklemeliyiz. Yapacağız da... İnşallah yanılmıyoruzdur!  O iş ayrı, bu iş ayrı... Ama imar aykırılıkları işinde okulun adı geçmesini doğru bulmuyoruz.

Geçmiş olsun Batur Kardeş...

 

Kaynak: Egeekspress

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x