SURVİVOR’IN ÜNLÜ İSMİNE TÜRK MİLLETİNE HAKARETTEN 2 YIL...

SURVİVOR'IN ÜNLÜ İSMİNE TÜRK MİLLETİNE HAKARETTEN 2 YIL HAPİS...

SURVİVOR'IN ÜNLÜ İSMİNE TÜRK MİLLETİNE HAKARETTEN 2 YIL HAPİS...

23 Kasım 2017 - 12:38

 

 

Survivor yarışmasıyla herkesin tanıdığı isim haline gelen boksör Atakan Arslan'ın Türk milletine hakaret suçlamasından 2 yıl hapsi istendi.


'Avatar' lakabıyla tanınan Çağan Atakan Arslan hakkında "Türk Milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edilirse Arslan önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
VİDEODAKİ KONUŞMALAR ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Yaşar Tanrıverdi'nin hazırladığı iddianamede şu iddialara yer verildi: "28 yaşındaki şüpheli Çağan Atakan Arslan'ın sosyal medyadaki bir videosu 21 Haziran 2016 tarihinde özel bir televizyon programında da yayınlandı. Söz konusu videoda 'Murat' isimli bir şahıs şüpheli Arslan ile röportaj yaptı. Röportajın sonunda da Murat ismindeki şahıs, "Başka söyleyeceğiniz bir şey var mı Türk halkına?' dedi. Arslan ise cevaben "Hepsinin …" dedi. Şüpheli Arslan'ın bu ifadeleri Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılama kapsamında olduğu vurgulandı.
SORUŞTURMA İZNİ ADALET BAKANINDAN ALINDI

Şüpheli Çağan Atakan Arslan'ın, 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçunu işlediği gerekçesiyle 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. Ancak bu suç kapsamında soruşturma yapılmasının Adalet Bakanı'nın iznine bağlı olduğu belirtilen iddianamede, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den izin istendiği ve 16 Ekim 2017 tarihinde bakanın, şüpheli hakkında soruşturma izni verildiği kaydedildi.
"BEN ÜLKESİNİ SEVEN BİRİYİM BENİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR" DEMİŞTİ

Atakan bu video için şöyle açıklama yapmıştı: "An itibari ile sanal alemde adi şahsiyetsiz şeref yoksunu bir şahsın aleyhimde yaymış olduğu bir videoya denk geldim. Bir kaç yıl öncesine ait olan bu videoda müzik dinlerken sanki halkıma küfür ediyormuş gibi söyleneni farklı şekilde algılatarak bizi ve değerlerimizi hiçe sayan bu aşağılık mahlukata sadece yazıklar olsun diyorum. Ben ki yıllarca bayrağımız için dünyanın 4 bir yanında savaşmış bir adamım bu yapılan karalamalar beni ve ülkesini seven herkes için yalnızca bir masal niteliğindedir… Bu şahıs ve yayan fake hesaplar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır en kısa zamanda adalet yerini bulacaktır… Her zaman dediğim gibi ALLAH VAR SIKINTI YOK …"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x