Sütü için yavrusunu ondan ayıracaklarından korkan ve onu...

Sütü için yavrusunu ondan ayıracaklarından korkan ve onu saklayan ineğin hikayesi

25 Ekim 2016 - 08:31

 

Önceden bir mandıraya ait olan ve orada bulunduğu süre boyunca doğurduğu tüm buzağılarından sütü için ayrılan inek Clarabell, Avustralya'da bulunan Edgar's Mission adlı bir hayvan koruma ve sığınma merkezi tarafından kurtarıldı. Ürettiği süt artık azaldığı gerekçesi ile mezbahaya gönderilmek üzere olan Clarabell'in, gönüllüler tarafından kurtarıldıktan kısa bir süre sonra da hamile olduğu anlaşıldı.

Geçen yılın mart ayında gerçekleşen olayda Edgar's Mission gönüllüleri, Clarabell'in doğum yapacağı tahmin edilen tarihten yaklaşık bir hafta önce tuhaf davranmaya başladığını gözlemlediler. Normalde çok iştahlı olan anne adayı Clarabell yemek yemek için bile insanlara yaklaşmak istemiyordu. Bir sorunu olup olmadığını anlamaya çalışan gönüllülerden kendisine çok yaklaşan olursa da kaçmaya başlıyordu. Kısa bir süre sonra bu garip davranışların nedeni belli oldu. Clarabell gizlice doğurmuştu ve bebeğini yakınlarda bulunan bir çalılığın arasında saklıyordu.

 

İnekler, annelik içgüdüleri oldukça gelişkin canlılardır. Önceleri bir mandıra veterineri olarak çalışmış olan Holly Cheever, mandıradaki anne adayı ineklerin bebeklerinin doğumdan sonra kendilerinden alınacağını bildiklerini ve bunun stresinin de açıkça fark edilebildiğini ifade ediyor. Cheever, Clarabell'in bu davranışının da, mandırada geçirdiği seneler boyunca yaşadıkları nedeniyle bebeğinin yine ondan alınacağını düşünerek korkup bebeğini saklamaya çalışma olarak değerlendiriyor.Mandırada kapalı alanda tutulduğu için çaresiz olan Clarabell, açık alanda bebeğini saklama fırsatı bulunca onu insanlardan uzaklaştırmış.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x