TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ!

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ!

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ!

16 Ekim 2017 - 21:50

Filipinler'de Marawi kentini işgal eden ve beş aydır orduyla çatışan Maute örgütünün lideri Hapilon vuruldu. IŞİD'in temsilcisi Hapilon'un yardımcısı da öldürülenler arasında. Kritik bir adım atan Filipinler ordusu, savaşın birkaç gün içinde bitebileceğini duyurdu. Hapilon, ABD'nin en çok arananlar listesinde başlarda yer alıyordu.

Kanlı terör örgütü IŞİD'in Filipinler kolu Maute örgütünün Mindanao Adası'nı işgal etmesiyle başlayan çatışmalarda, örgütün lideri Isnilon Hapilon bugün öldürüldü. Ordu birliklerinin ayrıca örgütün bir diğer yöneticisi Ömerhayyam Maute'yi de öldürdüğü bildiriliyor.

Böylece, Mayıs ayı sonunda başlayan çatışmalardan bugüne en önemli sonuç alınmış oldu. Filipinler ordusu, savaşın birkaç gün içerisinde bitebileceğini bildiriyor.

Hapilon, ABD'nin en çok arananlar listesinin başlarında yer alıyordu. FBI, terör örgütü liderini yakalayacak bilgiyi sağlayan kişiye 5 milyon dolar ödül vereceğini duyurmuştu.

Resmi açıklamaya göre, bugüne kadar 813 terörist öldürüldü. Çatışmalarda 47 sivil yaşamını yitirirken, 162 asker de can verdi.

Ordu birliklerinin Hapilon'u yakalamak için başlattığı operasyon başarısız olunca, Maute militanları adadaki Marawi kentini 23 Mayıs'ta ele geçirmişti. Filipinler ordusu binlerce askeri adaya yığmış, yardım için ABD özel kuvvetler birlikleri de çatışmalara katılmıştı. Maute örgütünün içerisinde çocuk askerler olduğu biliniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x