TÜRKİYE SON BİR YILDA KANA BULANDI...

TÜRKİYE SON BİR YILDA KANA BULANDI...

29 Haziran 2016 - 14:24

Türkiye'nin farklı yerlerinde son bir yılda düzenlenen terör saldırılarında 300'e yakın kişi hayatını kaybetti, 1500'e yakın kişi yaralandı.

Türkiye Son 1 Yılda Kana Bulandı, System.String[]

Türkiye'nin farklı yerlerinde son bir yılda düzenlenen terör saldırılarında 300'e yakın kişi hayatını kaybetti, 1500'e yakın kişi yaralandı. Sivillerin yanı sıra asker ve polislerin de hedef alındığı saldırıların büyük bölümü, canlı bomba ve bomba yüklü araçlarla düzenlendi.

Türkiye'yi son bir yılda kana bulayan saldırılar:

1. HDP MİTİNGİNE SALDIRI

7 Haziran 2015 seçimlerinden iki gün önce Diyarbakır'da HDP mitingini hedef alan bombalı saldırıda beş kişi hayatını kaybetti, 400 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD'in düzenlediği açıklandı.

2. SURUÇ SALDIRISI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'te Amara Kültür Merkezi önünde canlı bombayla düzenlenen saldırıda, Kobani'ye destek için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 kişi hayatını kaybetti, 104 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

 

 

3. ANKARA KATLİAMI

10 Ekim 2015'te siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların destek verdiği 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' için Ankara'ya gidenlerin toplandığı AnkaraTren Garı yakınında iki canlı bombanın düzenlediği saldırıda 109 kişi hayatını kaybetti, 500'ü aşkın kişi yaralandı. Saldırı, Türkiye tarihinin en kanlı terör eylemiydi.

4. SULTANAHMET SALDIRISI

12 Ocak'ta Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bomba saldırısında 10 Alman turist hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

5. ASKERİ KONVOYA SALDIRI

17 Şubat'ta Ankara'nın Çankaya semtinde askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 29 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin yaralandığı saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

6. KIZILAY SALDIRISI

Ankara 13 Mart'ta bir kez daha saldırıya hedef oldu. Kızılay Meydanı'na yakın bir noktada gerçekleşen bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı. Bu saldırıyı da TAK üstlendi.

 

 

7. İSTİKLAL CADDESİ CANLI BOMBA SALDIRISI

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 19 Mart'ta düzenlenen canlı bomba saldırısında, hedefte yine turistler vardı. Dört kişinin hayatını kaybettiği, 36 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

8. BURSA SALDIRISI

27 Nisan'da Bursa Ulu Camii yakınındaki canlı bomba saldırısında 13 kişi yaralandı, saldırıyı TAK üstlendi.

9. GAZİANTEP'TE İNTİHAR SALDIRISI

1 Mayıs'ta Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu bölgede intihar saldırısı düzenlendi. 3 polisin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

10. ASKERLİK ŞUBESİNE YAPILAN SALDIRI

2 Nisan'da Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lılılar askerlik şubesine bomba yüklü araçla saldırdı Bir kişi hayatını kaybederken üçü çocuk, ikisi asker 11 kişi yaralandı.

11. DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA

12 Mayıs'ta Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü köyünde, patlayıcı yüklü kamyon infilak etti, dört kişi hayatını kaybederken 23 kişi yaralandı. PKK, patlamaya neden olan kamyonların kendilerine ait olduğunu duyurdu.

12. VEZNECİLER SALDIRISI

İstanbul Vezneciler'de 7 Haziran'da zırhlı polis araçlarını hedef alan saldırıda yedisi polis olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. Saldırıyı TAK üstlendi.

13. MİDYAT SALDIRISI

Mardin'in Midyat ilçesinde 8 Haziran'da emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bir polis ve iki vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda, en az 30 kişi yaralandı.

14. ATATÜRK HAVALİMANINA SALDIRI

Dün akşam Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde üç bombalı intihar saldırısı düzenlendi, bekleyen yolcuların üzerine ateş açıldı. Son bilgilere göre 41 kişi yaşamını yitirirken, 239 kişi yaralandı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x