ÜNLÜ SANATÇIYA SALDIRI DÜZENLEYEN SANIK TUTUKLANDI

ÜNLÜ SANATÇIYA SALDIRI DÜZENLEYEN SANIK TUTUKLANDI

24 Haziran 2016 - 21:01

Yağmur Atacan'a silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla yargılanan Galip Topsız, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne polisler eşliğinde getirilen Galip Topsız, kimlik sorgusunda inşaat işçisi olduğunu, ancak şu an işsiz olduğunu belirtti.

Topsız ifadesinde, "Olay günü ruh eşim olduğuna inandığım Yağmur Atacan'ın eşi Pınar Hanım'la görüşmek için gitmiştim. İşyerinden Yağmur Atacan'ın çıktığını gördüm. Yanında şoförü ve bir kişi daha bulunuyordu. Yağmur'a Pınar Hanım'ı sordum. Bana, 'Ne yapacaksın' diyerek küfür etti. Yanındaki şahıs elini cebine attı. Beni vuracaklarını düşündüm. Bunun üzerine yanımda taşıdığım ruhsatsız tabancamı çıkararak 'Ne yapıyorsunuz' diyerek ateş ettim. Arabaya denk geldi. Akabinde kaçmaya başladım. Şoförü beni kovaladı" dedi.

Topsız, isteseydi Yağmur Atacan'a yakın mesafede olduğunu, rahatlıkla vurabileceğini de söylerek amacının kendisine yönelik eylemi bertaraf etmek olduğunu ileri sürdü.

"PEK ÇOK DEFA RÜYAMDA GÖRDÜM"

Hakimin Pınar Altuğ ile da önce tanışıp tanışmadığını sorması üzerine sanık Galip Topsız,"Tanışmıyorum. Ben çok iyi bir din alimiyim. Keşif yoluyla Pınar Hanım'ın ruh eşim olduğuna ulaştım. Kendisini pek çok defa rüyamda gördüm" dedi.

Topsız, hem sağlık, hem de korktuğu için ortalıkta görünmediğini de ifade etti. Topsız'ın avukatı müvekkilinin ruhsal problemlerii olduğunu belirterek gözlem altına alınmasını, ceza ehliyetinin tespiti için rapor aldırılmasını ve aldırılmayacaksa müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti.

UZUN SÜRE KAÇTIĞI İÇİN TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti, Galip Topsız'ın "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarının tür ve niteliği, sanığın uzun süre kaçmış olmasını dikkate alarak tutuklanmasına karar verdi. Heyet, Topsız hakkında 10 Kasım 2014'te Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'nce ceza ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildiği gerekçesiyle yeniden rapor aldırılmasına yer olmadığına da hükmetti.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 7 Nisan 2014 tarihinde şikayetçi Yağmur Atacan, tanıklar Ercan E., Hakan A. ve Gizem Ç. ile birlikte Ercan E.'a ait araca binecekleri sırada şüpheli Galip Topsız üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancayı çıkararak Yağmur Atacan'a doğru ateş ettiği iddia ediliyor. Galip Topsız'ın ikinci kez ateş edememesi üzerine silah sürgüsünü geriye doğru çekerek, "Gününü göreceksin, kaçma oğlum öldün sen" diye bağırdığı ifade edilen iddianamede, silahın tutukluk yapması üzerine şüphelinin eylemi tamamlamayarak motosikleti ile kaçtığı öne sürülüyor. Topsız'ın Adli Tıp Kurumu'nca verilen 10 Kasım 2014 tarihli raporda cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtiliyor. Topsız'ın eyleme daha önceden karar vermesi, silah temini ve şikayetçi Atacan'ı takip etmesi hususlarının birlikte değerlendirildiği belirtilen iddianamede, Topsız'ın "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x