UTANDIRAN KARAR !

UTANDIRAN KARAR !

Mamak Askeri Cezaevi'nde 12 Eylül'de yaşanan işkence ve ölümlere ilişkin açılan soruşturmada "zaman aşımı" nedeniyle takipsizlik kararı verildi.

30 Eylül 2016 - 14:26

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Eylül döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Mamak Askeri Cezaevi'nde yaşanan işkencelere ilişkin açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. 

Savcı kararında, suç oluşturan "kasten insan öldürme", "işkence ve kötü muamele" suçlarının 1980-1984 döneminde işlendiğini, suç tarihinden bu yana 30 yıldan fazla süre geçmiş olması dikkate alındığı ve öncelikle zamanaşımı konusunun değerlendirilmesi gerektiği belirtti.

Kararda, "kasten insan öldürme, işkence ve kötü muamele" suçlarının, suç tarihinde yürürlükte bulunan ve şüphelilerin lehlerine olan 765 sayılı TCK uyarınca zaman aşımına uğradığı anlaşıldığından, "kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildiği bildirildi.

Savcılığın kararıyla birlikte aralarında yayıncı İlhan Erdost'un da bulunduğu çok sayıda kişinin ölümü ve işkence yapılmasıyla suçlanan Mamak Askeri Cezevi Müdürü Raci Tetik ve birçok isim "zaman aşımı" nedeniyle yargılanmayacak.

İnsan hakları savunucuları ise bu tür suçların "insanlığa karşı suç" kapsamında değerlendirilmesi ve cezasızlık örneği olan zaman aşımının uygulanmaması gerektiğini belirtiyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x