Bordo Bereliler ’Terzi’ kod isimli teröristi ele geçirdi

Bordo Bereliler 'Terzi' kod isimli teröristi ele geçirdi

ABD ve terör örgütü PYD arasındaki silah alışverişi ortaya çıktı, ortalık karıştı.

11 Şubat 2016 - 08:46 - Güncelleme: 11 Şubat 2016 - 08:57

ABD ordusunun verdiği silahları 'Terzi' kod adlı PKK'lı teröristin teslim aldığı tespit edildi. Silahların bir kısmını PYD'ye, kalanını PKK'ya gönderen Terzi, Musul'da Bordo Bereliler'in operasyonuyla paketlendi.

ABD ve terör örgütü PKK arasındaki kirli işbirliği gün yüzüne çıktı. Türkiye bu kanlı oyunu bozmak için müthiş bir operasyona imza attı. Başkan Barack Obama'nın danışmalığını yapan, Beyaz Saray'ın terörle mücadele uzmanı Brett McGurk geçtiğimiz günlerde Kobani'ye giderek kendisini Rojava Ordusu Komutanı olarak tanıtan PKK'lı terörist Polat Can ile poz vermişti. Teröristin elinden plaket bile alan McGurk'un PYD ve PKK'ya gönderilen silahları organize ettiği anlaşıldı. Daha sonra Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise "PYD terör örgütü değildir, bizim müttefikimizdir" denildi.

HAYALET YAKAYI ELE VERDİ

ABD, Haseke'de zirai uçaklar için kullanılan bir pisti genişletip kargo uçaklarının inişini sağladığı havalimanı üzerinden silah teslimatına devam etti. Geçen hafta 7 kargo uçağı bu piste inerken silahların birçoğunun PKK'ya gittiği anlaşıldı. Sur ve Cizre'de öldürülen PKK'lıların üzerinden ABD yapımı silahlar çıkarken bu silah teslimatını "Terzi" kod adlı bir teröristin gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı. İstihbarat kaynaklarına göre McGurk ile görüşen teröristlerin takibi sonucu 'Hayalet' olarak da bilinen "Terzi" kod adlı teröriste ulaşıldı. Elde edilen bilgilere göre McGurk organizasyonunda Haseke'ye inen kargo uçaklarından silahları Terzi teslim alıyordu. Terzi daha sonra bu silahların bir kısmını Polat Can'ın da bulunduğu PYD'ye iletirken silahların geri kalanı doğrudan PKK'ya gönderiliyordu. ABD-PKK arasındaki silah alışverişinin anahtar ismi Terzi'nin yakalanması için düğmeye basıldı. Bir grup Bordo Bereli, Musul'da olduğu belirlenen Terzi'yi almak için sızma yaptı. Musul'da nefes kesen bir operasyonla Terzi paketlendi. Azılı teröristin sorguya alındığı belirtilirken PYD ve PKK'nın bu operasyon üzerine şoke olduğu öğrenildi.

ABD SİLAHLARI 'TERZİ'YE VERDİ

Beyaz Saray'ın terör uzmanı Brett McGurk organizasyonunda, ABD silahları Suriye'ye gönderildi. Terzi kod isimli PKK'lı terörist ABD'den gelen silahların bir kısmının PYD'ye, kalanının ise PKK'ya götürülmesini sağladı.

MCGURK ÖDÜLÜ KAPTI!

ABD'nin terör örgütüne yaptığı katkılardan dolayı PKK'lı terörist Polat Can, McGurk'e plaket verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x