Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci

Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci

Karabağlar Belediyesi’nde kamu emekçileri için toplu sözleşme imzalandı. Karabağlar Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan sözleşmeye göre, memurlar maaşlarına ek olarak 1236 TL alacak. Ayrıca memurlara yemek yardımı da verilecek.

28 Ocak 2016 - 09:35

Karabağlar Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen arasındaki imzaya  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Genel Merkez Yöneticisi Osman Seheri, Tüm Bel-Sen 2 nolu Şube Başkanı Faruğ Vergili, şube yöneticisi Özkan Gözcü, temsilciler Faruk Gülmez ve Yaşar Yılmaz ile başkan yardımcıları ve müdürlerden oluşan komisyon üyeleri katıldı.

Memurlar rahat çalışıyor

Karabağlar Belediyesi’ni kendi evleri olarak gördüklerini belirten Ömer Salih Erol, yenilenen sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür etti. Karabağlar Belediyesi’nde memur arkadaşların rahat çalıştıklarını ve hiçbir baskı görmediklerini ifade eden Erol,  “Emek adına belediye başkanımız irade koyup bu sözleşmeyi bizimle imzalıyorsa, belediyedeki arkadaşlarımız da performans koymak zorundalar. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalışanın sonuna kadar yanındayız

Karabağlar Belediyesi’nin ekonomik istikrara kavuşmada sağlıklı yolda olduğunu ifade eden Başkan Muhittin Selvitopu ise alınterinin , emeğin önemine vurgu yaptı. Selvitopu ayrıca, belediyede çalışan, görev yapanlara sonuna kadar sahip çıkacaklarını da belirterek, “ Her zaman arkadaşlara da söylüyorum,  alınteri dökmeyen insanları barındırmayın. Bu emek hırsızlığıdır. Hiç kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Bu kurum ne kadar başarılı olursa çalışanlar ve yaşayanlar da mutlu olur. Ben ve arkadaşlarımız ‘bu kurum sizin’ duygusunu yaratmaya çalışıyoruz. Hiç kimseye karşı ön yargımız yok. Beni sadece arkadaşların görevi yapıp yapmaması ilgilendiriyor. Haksızlık yapmamaya özen gösteriyoruz. Çalışanı korumak bizim görevimiz. Tek istediğimiz herkes görevini layıkıyla yapması.” diye konuştu.

Yemek yardımı da alacaklar

Konuşmaların ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol arasında sözleşme imzalandı. Karabağlar Belediyesi’nde çalışan 373 memur ve 44 sözleşmeli memuru ilgilendiren sözleşmeye göre memurlar aylık maaşlarına ek olarak 1236 TL ek ödeme alacak. Ayrıca memurlara yemek yardımı da verilecek.   

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x