SANAYİDE PİYAP ENERJİSİ

SANAYİDE PİYAP ENERJİSİ

Hayata geçirdiği dev fabrika projeleriyle adından söz ettiren Piyap İnşaat, yeni yapılanması Piyap Enerji A.Ş., ile enerji sektörüne de yatırım yaptı. Genel Müdür Şiyar Ertene, “Piyap, Mart ayından itibaren sürdürülebilir enerji alanında yerini alacak” dedi.

02 Şubat 2016 - 12:34

Türkiye çapında prefabrik, çelik konstrüksiyon  ve betonerme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, devam eden fabrika inşaatları ile birlikte toplamda 500 bin metrekare kapalı alan sanayi kuruluşunun bulunduğu Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini yoğunlaştırıyor. Firma, Piyap Enerji adıyla gerçekleştirdiği atılım ile birlikte güneş enerjisi sistemlerinin uyguluma alanında da liderliğe oynuyor.

Mart ayında faaliyet başlıyor

Piyap İnşaat Genel Müdürü Şiyar Ertene, Piyap Enerji’nin güneş enerjisi ile ilgili girişimde bulunan yatırımcılara yer tahsisi, projelendirme, danışmanlık hizmetleri, güneş paneli altı beton konsollarının imalatları ve araziye tatbiklerinin yapılması, enerji hatlarının nakli konularında destek vereceğini belirtti. Ertene, kendilerine ait alanlarında 500 kw’lık bir güneş enerji sistemini hayata geçireceklerini sözlerine ekledi. Piyap Enerji, güneş panellerinin fonksiyonel konsolları ve betonerme kaidelerinin imalatı, arazi düzenlemesi, konsolların yerleştirilmesi ve projelerin hazırlanması konusunda önümüzdeki Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

5 bin metrekarelik üretim tesisi

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nun Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD) ile birlikte 2016 yılında hibe ile destekleyeceği projelerden biri olan güneş enerjisi üretimi konusunda şu anda başvuruda bulunan 2 bin civarında firma bulunuyor. Piyap Enerji olarak başvuruda bulunan yatırımcı firmalara üretim ve teslimat anlamında hızlı ve düşük maliyetli hizmet sunmuş olacağız” şeklinde konuşan Ertene, güneş panellerinin konsollarını üretecekleri Akhisar Organize Sanayi Bölgesi içindeki 5 bin metrekarelik kapalı alan fabrikanın inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Ertene, “Mart ayından itibaren üretim tesisimizi hizmete alacağız. Ayrıca burada 40 KW’lık güneş enerjisi sistemi de kuracağız. Böylece buraya gelecek olan firmalar çalışmalarımızı da görme fırsatı bulacaklar” dedi.

“Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak”

Türkiye’de güneş tarlası kurmak isteyen yatırımcı firmaların yabancı uygulama firmalarına yöneldiklerini söyleyen Şiyar Ertene, sistemlerin uygulama alanında yüksek kalitede hizmet sunan bir firma olacaklarını belirtti. Yakın gelecekte ülkenin kalkınmasına ve ekonomisine büyük fayda sağlayacağını düşündükleri yatırımla ilgili umutlu olduklarını sözlerine ekleyen Ertene, “Güneş enerjisi sistemleri uygulama alanında faaliyete başlamak her anlamda ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmış olacak” açıklamasını yaptı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x