AYTUN ÇIRAY EKSİKLİKLERİ GÖZLER ÖNÜNE SUNUYOR

AYTUN ÇIRAY EKSİKLİKLERİ GÖZLER ÖNÜNE SUNUYOR

CHP İzmir Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından Dr. Aytun Çırayvatandaşların sağlık sistemi ile ilgili şikayetlerini yerinde gördü ve inceledi.

06 Şubat 2016 - 10:31

 

HASTANE KUYRUKLARI SABAH NAMAZINDA BAŞLIYOR

Dr. Aytun Çıray kendine gelen şikâyetler üzerine İzmir’deki sağlık merkezlerinde, bazı büyük hastanelerin acil servis ve polikliniklerindeincelemelerde bulundu. Şikâyetleri yerinde dinleyen Çıray, yoğun kalabalık ve uzun kuyruklara dikkat çekti. Dr. Çıray hastaların şikâyetlerinden bunaldığını, bir insan ve hekim olarak tablonun kendisini çok üzdüğünü anlattı.

Dr. Aytun Çıray, “Özellikle üniversite hastanelerindebüyük yığılma olmuş. Gezdiğim hastanelerin birinde 200 kişilik laboratuar bekleme salonunda tahlilyaptırmak için bekleyenlerin sayısı 1000’i geçmişti. Nefes darlığı çekenler fenalık geçiriyordu. Kapatılan bazı sağlık kuruluşlarının hastalarının da çevre hastanelere dağılması acil servislerde izdiham yaratmış. Telefonla randevu almak paralı olduğu için maddi durumu bozuk olan sabah namazında sıra almak için kuyruklar oluşturmuşlar. Aciller dışında ameliyat ve tetkikler için uzun sürelere randevu veriliyor. Hastalar perişan sağlık personeli yılgın,” dedi.

DÖRT KİŞİLİK KOĞUŞLARDA ALTI HASTA YATIYOR

Çıray sözlerine hükümetin sırf Şehir Hastanelerine kâr ettirmek için  yeni sağlık kuruluşları yapmakta çok geciktiğini söyleyerek devam etti. “Dört kişilik koğuşları çaresizlikten altı kişiye çıkaran hastane gördüm. Bu durumhastalar açısından çok riskli. Hastane enfeksiyonlarında artışlar olmaya başlamış. Devlet hastanelerinde günlerce ameliyat sırası beklemek istemeyen hastalar ise gittikleri özel hastanelerde inanılmaz katkı payı ile karşılaşıyorlar.Cepten sağlık harcamalarında yüzde elli artış var.Bu konularda hükümeti hızla tedbir almaya davet ediyor yeni sağlık kuruluşlarının acilen yapılmasını bekliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x