Bozdağ: Fon hayata geçecek

Bozdağ: Fon hayata geçecek

İstanbul Sanayi Odası’nın Aylık Olağan Meclis toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümetin Kıdem Tazminatı Fonu’nu hayata geçireceğini söyledi.

31 Ocak 2016 - 14:06

Kıdem ve İhbar Tazminatı konusunun sadece işveren değil, işçiler için de büyük bir sorun olduğuna değinen Bozdağ, “Türkiye’deki sendikaların kıdem tazminatı fonuna neden karşı çıktıklarını hala anlamış değilim. İşçinin menfaatine yüzde bin, yüzde milyon olan bir düzene niye karşı çıkıyorlar anlamış değilim” dedi. İşçinin kıdem ya da ihbar tazminatı alamadığında mahkemeye gittiğini hatırlatan Bozdağ, “Aylarca yargılamalar sürüyor. Türkiye’de mahkeme yoluyla kıdem ve ihbar tazminatı tahsil oranı işçilerin aleyhinedir. Biz diyoruz ki, fon kuralım. Fonda parası yatsın. Yarın işyerinden ayrıldı, gitsin hesabından parasını çeksin” diye konuştu. 

Herkesin menfaatine bir düzen kurulmak istendiğini ancak sendikaların itiraz ettiğine değinen Bozdağ, “Bana sendikalar lütfen anlatsınlar. Hükümetin önerdiği kıdem tazminatı fonunun hangi önerisinin, hangi harfi, hangi virgülü işçinin aleyhinedir? İşçinin lehine olan bir şeye sendika karşı çıkabiliyor” dedi.

 

Kanal İstanbul ‘çılgın’ atıyor

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x