Mustafa Toprak’a Anlamlı Ziyaret

Mustafa Toprak'a Anlamlı Ziyaret

İzmir Valiliği (BHİ) Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük İzmir Bölge Müdürü Kaptan KILIÇ ve Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa YÜNAR 26 Ocak Dünya Gümrük Günü münasebetiyle İzmir Valisi Mustafa Toprak' ı makamında ziyaret etti.

27 Ocak 2016 - 13:00

İzmir'de bulunmaktan ve makamda ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden İzmir Bölge Müdürü Kaptan KILIÇ, 26 Ocak tarihi Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmakta ve her sene farklı bir temayla kutlanmaktadır. Bu yıl kutlanacak olan Gümrük Günü Konusu; ”Dijital Gümrükler, Gittikçe Artan Katılım" temasıyla 2016 kutlamalarının organize edildiğini ve tüm gümrük çalışanlarıyla birlikte dış ticaret ve gümrük rejimine uygun olarak Ülkemizin ticaretine katkı sağladıklarını dile getirdi.
 
Vali Toprak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Hem Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın hem de Ülkemizin ve gümrük çalışanlarımızın 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutlarım. Bilindiği gibi İzmir deniz yolu ulaşımını etkin ve yaygın kullanan kadim bir merkez olmakla birlikte aynı zamanda Türkiye'nin deniz yoluyla dışa açılan en önemli kapısı konumundadır.
 
Şüphesiz ki İzmir dünya ticaretinin en önemli merkezlerinden biridir. Ulaşım ve iklimin elverişli olması, yetişmiş insan gücünün varlığı, kadimden gelen zengin kültürel mirası ve Alsancak limanı başta olmak üzere limanların varlığı, İzmir'in dış ticaret olanaklarını zenginleştirmiştir. Yapılmakta olan Çandarlı limanının faaliyete geçmesi ile birlikte bu olanaklarımız daha da artacaktır. Bu bağlamda siz gümrük çalışanlarına ülkemizin ticaretinin geliştirilmesi ve dış ticaretinin iyi bir noktaya getirilmesi konusundaki katkılarınız için de teşekkür ediyorum. Özellikle gümrüklerimizde otomasyon sistemlerinin geliştirilmesi ve insan unsurundan arındırılarak elektronik kontrol sistemlerinin devreye sokulması ve bu konuda her gün daha da iyileştirici çalışmalar yapılması sevindiricidir.
 
Vali Toprak, Dünya gümrük Günü vesilesiyle Ege Gümrük Bölge Müdürlüğünce düzenlenen geceye de katılarak bir konuşma yaptı.
 
Vali Toprak, konuşmasında, ”Ülkemiz yakın gelecekte hedeflerini 2023 diye koymuşsa da 2050, 2071 gibi hedefleri var. Bu hedeflere varmak için üretim; üretimi de dış ticaret şeklinde döviz kazandırıcı ve onunla iç piyasadaki dinamikleri harekete getirici noktasında bir hedef için gayret ediyorsak, o zaman bu sistemin en önemli sacayakları burada. Üretimi, istihdamı ve döviz kazanımı ile ülkemizi güçlü kılıcı tüm unsurları gerçekleştirmek hepimizin hedefi olmalıdır.
 
Bu bağlamda dış ticaretimizin geliştirilmesi, dış ticaretin kolaylaştırılması ve var olan darboğazların ortadan kaldırılması gerekiyor. Gümrük sisteminin tüm dinamikleri işadamlarımız, sanayicilerimiz ticaret erbapları, gümrük müşavir ve komisyoncuları ile gümrük çalışanları ve kamu yöneticileri buradalar.
 
Ben dış ticaretimizin geliştirilmesine katkı koyan ve katkı sağlayan siz değerli taraflarımıza teşekkür ediyorum. Aramızda bir önceki Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcımızda var. Değerli Adnan Yıldırım Bey’de, Hükümetimiz, Bakanlıklarımız ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ile Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ve bakanlık yetkililerimiz dış ticaretin önündeki sıkıntıların ortadan kaldırılması ve üretimin istihdamın desteklenmesi konusunda hem Türkiye'ye ve hem de Ege Bölgesine ve İzmir ilimize katkı sağladılar, destek verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, Dünya Gümrük Gününün tüm camiaya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, iyi eğlenceler afiyet olsun.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x