ASKERE ATEŞ AÇILDI, HAVAN TOPU DÜŞTÜ.

ASKERE ATEŞ AÇILDI, HAVAN TOPU DÜŞTÜ.

Gaziantep'in Karkamış ilçesi Suriye sınırında mayın temizliği yapan güvenlik güçlerine terör örgütü IŞİD üyelerince ateş açıldı. Daha sonra ise Karkamış ilçesine 3 adet havan topu düştü. Havan topunun Suriye'nin Cerablus ilçesinden geldiği sanılıyor.

03 Şubat 2016 - 13:35 - Güncelleme: 03 Şubat 2016 - 13:46

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sınır boyunda mayın temizliği yapan askerlere Suriye'nin Cenaplus ilçesinde bulunan DAEŞ mensupları tarafından ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmazken, çatışma anı kameralar tarafından an be an görüntülendi. Olay yerine gelen Karkamış ilçe Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş da askeri yetkililerle birlikte incelemelerde bulundu. Yaşanan bu sıcak anlar kameralar tarafından kayıt altına alındı.

Yaşanan olay sonrası Türk askeri angajman kuralları çerçevesinde karşılık verdi.

ÖNCE İKİ  HAVAN TOPU DÜŞTÜ

Terör örgütü IŞİD üyeleri  Türk tarafına açtığı ateşi sürdürürken, Karkamış ilçesine 2 adet havan topu düştü. Havan toplarının birinin Karkamış Belediyesi önüne, diğerinin ise Çakıroğlu Jandarma Karakolu'nun arkasına düştüğü belirtiliyor. İlk belirlemelere göre ölü ya da yaralının olmadığı belirtildi.

Türk askerinin obüs ve fırtına topları karşılık verdiği çatışmalar şiddetlendiği belirtiliyor. 

 

ÜÇÜNCÜ HAVAN TOPU BULVARA DÜŞTÜ

Suriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesine üçüncü havan topu düştü. Havan topunun patlamaması faciayı önledi.

İŞİD militanları ve Türk askeri arasında şiddetlenen çatışmalar sonucunda Suriye'nin Cerablus kentinden ateşlenen havan topu, Gaziantep'in Karkamış ilçe merkezindeki Hitit Bulvarı'na düştü. 

Bulvardaki Aile Sağlığı Merkezi yakınında kaldırıma düşen havan topunun patlamaması ise büyük bir faciayı önledi. 

Havan topunun düştüğü anlarda, bulvarda çok sayıda vatandaşın bulunduğu belirtildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x