MARATONDA TARİHİ BAŞARI!

MARATONDA TARİHİ BAŞARI!

Olimpiyat barajını geçmeyi başardı!

28 Ocak 2016 - 09:30

Standard Chartered Dubai Maratonu’nda koşan Ercan Muslu ve Meryem Erdoğan, Olimpiyat barajını geçmeyi başardı! Böylece Türkiye, tarihinde ilk kez 6 maratoncuyla olimpiyat vizesi almış oldu. Dubai’de koşulan Standard Chartered Dubai Maratonu’nda atletlerimiz Ercan Muslu ve Meryem Erdoğan Rio 2016 Olimpiyat barajını geçmeyi başardılar. Bu sonuçlarla Türkiye tarihinde ilk kez 6 maratoncuyla olimpiyat vizesi almış oldu.

Ercan Muslu, zorlu yarışı 2 saat 17 dakika 28 saniye ile koşarak 19’uncu sırada tamamlarken, 2:19:00’luk olimpiyat barajını geride bıraktı. 28 yaşındaki milli atletimiz, böylece erkeklerde Bekir Karayel ve Serkan Kaya’dan sonra olimpiyat barajını geçen üçüncü erkek maratoncumuz oldu.

Kadınlar kategorisinde Meryem Erdoğan, 2 saat 38 dakika 46 saniyeyle 16’ncı sırayı aldı. Geçen yılın sonunda İstanbul Maratonu’nda üçüncü olan Meryem, henüz ikinci maratonu olan Dubai’deki bu dereceyle 2:45:00’lik kadınlar barajını geride bıraktı. Kadınlarda daha önce de Sultan Haydar ve Nilay Esen Ersun, Rio vizesi almıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x