Kahraman şehitler kendilerini feda etmiş

Kahraman şehitler kendilerini feda etmiş

Arkalarında 6 yetim bırakan şehitlerden Astsubay Erdoğan ve Uzman Çavuş Ateş’in komutanlarını enkazdan çıkarırken şehit oldukları, polis Tayfur’un da Komiser Yardımcısı Bilgen’i kurtarırken şehit düştüğü belirtildi

30 Ocak 2016 - 08:38

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında şehit düşen Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Piyade Yüzbaşı Yigitcan Çiğa, Özel Harekat Polisi Mehmet Bora Tayfur ve Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen dün yapılan törenlerin ardından gözyaşları arasında toprağa verildiler. Sur’da şehit edilen Tayfur’un cenazesi, Ankara’da Gazi Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Baba Nesim Tayfur, “Oğlum bizi yalnız bıraktın, kimsesiz bıraktın” diyerek gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Kocatepe Camii’ne getirildi. Buradaki törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, bazı milletvekilleri, askeri yetkililer ve emniyet mensupları katıldı.

Namazının ardından, cenaze aracının geçişi sırasında Özlem Tayfur, eşine asker selamıyla veda etti. Gözyaşları içinde oğluna el sallayan baba Tayfur da yakasına oğlunun yanı sıra Sur’daki operasyonda şehit olan diğer asker ve polislerin fotoğraflarını taktı. Tayfur’un cenazesi daha sonra Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Arkadaşını taşırken vuruldu

Tayfur’un aynı çatışmada şehit olan Zekeriya Bilgen’i ateş hattından çıkarmak isterken vurulduğu ortaya çıktı. Özel Harekatçıların, bölgeye girmeye çalıştığı sırada, keskin nişancıların ateşine maruz kaldığı, Bilgen’in vurulduğunu gören Tayfur’un, silah arkadaşını ateş hattından kucaklayarak, güvenli bölgeye çıkarmak istediği belirtildi. Bu sırada teröristler, Tayfur’un önce balistik çelik yeleğine bir el ateş etti. Arkadaşını bırakmamak için mücadele eden Tayfur düşmeyince teröristler, 2. kez ateş edince kahraman polis yere düştü. Arkadaşını tekrar almak için  kalkmaya çalışan Tayfur, kasığına isabet eden kurşunla şehit oldu.          

5 bin kişi uğurladı


Ailesi ambulansla geldi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x