‘Dünyada başka Kapadokya yok’

‘Dünyada başka Kapadokya yok’

Bir çekim için Kapadokya’yı ziyaret eden Hans-Jürgen Tögel, Kapadokya’ya hayran kaldı. Bölgenin turizm elçiliği yapacağını söyleyen Tögel, ‘Bölgede farklı bir hayat buldum’ dedi

01 Şubat 2016 - 17:29

Alman yönetmen Hans-Jürgen Tögel, ‘Aşk Gemisi’ adlı dizinin bir bölümünün çekimi için geldiği Kapadokya’yı unutamadı. Yönetmen, Uçhisar Beldesi’nde 60’lı yıllarda belediye olarak da kullanılan 4 odadan oluşan binayı satın aldı. Tögel, Yüksek Mimar Çiğdem Yılmaz’ın hazırladığı projeyle önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmasının ardından binayı arkadaşları için bir tatil birimi olarak değerlendireceğini söyledi.

Gönüllü elçi oldu

Tögel, ilk Hıristiyanlığın derin izlerini taşımasının yanı sıra, doğası, kültürü ve tarihi değerleriyle sadece Almanların değil, tüm dünya insanlarının da ziyaret etmesi gereken bir merkez olarak nitelendirdi. Kapadokya’nın sinema sektöründe etkin bilinmediğini söyleyen Tögel, bölge tanıtımı için 10 dakikalık bir dokümanter filmin de çekimlerini yaparak gönüllü bir turizm elçiliğini yapacağını belirtti.

‘Herkes görmeli’

Tögel, “Kapadokya, tüm özellikleriyle gezi, hem de bir yaşam merkezi. Tüm dünya insanlarının Kapadokya’yı özellikle görmelerini istiyorum. Çünkü başka dünya üzerinde Kapadokya yok. Bir film çekimi için geldiğim bölgede farklı bir hayat buldum” dedi.

 

 

BARÇA VE ARDA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x