Varislerden kurtulmak mümkün

Varislerden kurtulmak mümkün

Zamanında yapılacak müdahalenin ardından lazer tedavisi ile varisten kurtulunabileceğini ifade eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Aydın, "Kılcal damarların bulunduğu bölgede çeşitli iç ya da dış unsurlara göre zaman zaman genişleyerek ya da yumak yaparak pek de hoş olmayan görüntüler sergilemektedir.

12 Şubat 2016 - 11:17

Kılcal damar çatlamaları öncelikle estetik ve kozmetik bir problemdir.

''Lazerle tedavi FDA tarafından onaylandı''

Ancak yoğunlaştığı bölgelerde kaşıntı, ödem, yanma ve kanamalar sebebiyle medikal bir problem haline de gelebilir" dedi.

Kılcal damar tedavisinde lazer kullanımının günden güne arttığını kaydeden Ufuk Aydın, lazerle kılcal damar tedavisinin FDA tarafından onaylandığını söyledi. Aydın, "Bunun için lazerin çeşidinin ve lazer ışınının damar yapısına özgü olması gerekiyor. Lazer ile damar tedavisinde cilt altı genişleme gösteren damarların ciltte hasar bırakmadan ortadan kaldırılması hedefleniyor.

''4 - 6 seansta sonuç veriyor''

Hasta için acı hissi oluşturmayan uygulama sırasında, hassas kişiler için lokal anestezik madde (krem) kullanabiliyoruz. Lazer yöntemi ile yapmış olduğumuz tedavi ardışık seansları gerektirir. 4 ile 6 seans arasında sonuç alabilmek mümkün. Seans süresi ise hasarlı damar dokusunun durumuna göre değişiklik göstermektedir" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x