Erdoğan: Bizim alnımızda enayi yazmıyor

Erdoğan: Bizim alnımızda enayi yazmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Suriyeli sığınmacılar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

11 Şubat 2016 - 15:46 - Güncelleme: 11 Şubat 2016 - 16:20

Erdoğan, "Biz şu ana kadar sizden para gelecek diye 9 milyar dolar harcamadık. O bizim misafirperverliğimizin gereğidir. Bu bizi yıkmaz, bundan sonrada ayakta durmaya devam ederiz. Edirne'de sığınmacıları otobüslere bindirdik ondan sonra geri gönderdiler. Kusura bakmayın, o zaman biz de kapıları açarız 'Haydi hayırlı yolculuklar' deriz." dedi.

600 BİN MÜLTECİ GELEBİLİR

Sınırlarımıza gelen kardeşlerimizde acil olanları misafir ettik. 35 bin ise sağladığımız imkanlarla bekleyişleri sürüyor. Rusya'nın, Esed'in saldırıları devam ederse bu sayı 600 bini bulabilir.

BM SEN NE İŞE YARIYORSUN? BİZİM ANLIMIZDA ENAYİ YAZMIYOR

Bu göç akımının en büyük sebebi Rusya ve Esed'in sivil halkı alan saldırılarıdır. Buna rağmen BM'nin tedbir almak yerine ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Demiş ki 'kapınızı açın onları alın'. Peki ey BM sen ne işe yarıyorsun? Şu ana kadar 10 milyara yakın para harcayan bu ülkeye ne kadar destek verdin? 455 milyon dolar, ayıptır ayıp. Bizim anlımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler boşuna durmuyor, uçaklar boşuna durmuyor. Biz de göndeririz.

KAPILARI AÇAR , 'HAYIRLI YOLCULUKLAR' DERİZ

Biz şu ana kadar sizden para gelecek diye 9 milyar dolar harcamadık. O bizim misafirperverliğimizin gereğidir. Bu bizi yıkmaz, bundan sonrada ayakta durmaya devam ederiz. Edirne'de sığınmacıları otobüslere bindirdik ondan sonra geri gönderdiler. Kusura bakmayın, o zaman biz de kapıları açarız 'Haydi hayırlı yolculuklar' deriz.

NEREDE 3 MİLYAR AVRO?

Suriye'de uçuşa yasak bölge ilan edelim dedik. Bir adım atın dedik, görüşüyoruz dediler. Şimdi bir 3 milyar avro mevzuru var. Nerede 3 milyar avro. Şimdi de plan proje getirilsin diyorlar. Yahu neyin plan projesi. Gel bizim bütün sahilleri dolaş, yapılan harcamalar zaten ortada. Biz senden Türkiye'nin milli bütçesi için para istemiyoruz. Samimi değiller.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x