Rusya krizinden sonra soğuk üreticiyi vurdu

Rusya krizinden sonra soğuk üreticiyi vurdu

Adanalı narenciye üreticisi Rusya krizinin ardından, henüz hasat edilmeyen portakal ve mandalinanın donması ile darbe yedi.

29 Ocak 2016 - 12:48

Geceleri arazide hava sıcaklığının sıfırın altında 7’ye kadar düştüğü merkez Seyhan ve Yüreğir İlçesi’nde henüz hasat edilmeyen portakal ve mandalina dalında dondu. Adana Ziraat Odası 2’nci Başkanı Cahit İncefikir, Türkiye’de üretilen narenciyenin yüzde 40’ını karşılayan kentteki üreticinin soğuk hava nedeniyle zor durumda kaldığını söyledi. Soğuk havaların narenciye ağaçlarına zarar verdiğini belirten İncefikir, "Özellikle ovada yeni ekilen bahçelerdeki genç fidanlar belki de sökülecek kadar kötü durumda. Birçok ağaç, don nedeniyle yaprak dökmeye başladı. Ayrıca donan portakal ve mandalinada dökülmeye başladı" dedi.

Rusya’ya ihracatın durmasıyla üreticinin büyük bir darbe yediğini, soğuklarında yaşanan sıkıntıyı arttırdığını belirten İncefikir sözlerini şöyle sürdürdü: "İhracat Rusya ile birlikte zaten durdu. Hemen arkasından bu soğuklar, şanssız bir yıl geçirdiğimizi gösteriyor. Bu soğuklar, üreticinin ürününü hızla kesip, pazara sunmasına neden olur. Bu da pazarlarda ürünün şişmesine ve fiyatın düşmesi demektir. Soğukların devam etme ihtimali bizi korkutuyor. Ortadoğu, Rusya krizlerinden sonra bu kez soğuk, üreticiyi vurmuştur."

50 bin kişiyi işe alacaklar

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x