RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK

RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK

13 Şubat 2016 - 09:24 - Güncelleme: 13 Şubat 2016 - 09:37

Şırnak'ın Silopi ilçesinin ardından Cizre'de de operasyonlar tamamlandı. Bu ilçelerin yeniden rehabilitasyonu söz konusu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölgede çalışma yapabilmesi için her türlü riskin ortadan kalkması beklenecek.

100 PERSONEL ALINACAK

Bakanlık da 30 dolayında ekiple birlikte Cizre’deki sokak ve binaları tek tek kontrol edecek. Bu çalışmalarda 100 civarında personelin görev alması bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİNDE TESPİT YAPILACAK

Hasar tespit ekipleri, Türkiye genelindeki çalışanlardan oluşacak. Ekipler, her bir bina için, çatı, duvar, kolon incelemesi yaparak, detaylı rapor hazırlayacak. Bu süreçte, kamu binaları ile şahıs binalarının tespitleri ayrı ayrı gerçekleştirilecek.

İHALELER AÇILACAK

Oluşturulan raporlar da kaymakamlık ve valiliğe teslim edilecek. Yapılacak ön çalışmanın ardından, hükümetin vereceği karara göre, onarılamayacak durumda olan binalar yıkılacak. Bakanlık ya da valilikler eliyle ihaleler açılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da bölgedeki çalışmalara yönelik değerlendirerek, “Hızlı bir biçimde kentsel dönüşüm kapsamına alıp buradaki zarar görmüş binalarımızın yerlerine yeni konutlar inşa edilecek ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri en kısa zamanda giderilecek” demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x