İzmir Ticaret Borsası’ndan anlamlı etkinlik

İzmir Ticaret Borsası'ndan anlamlı etkinlik

Hakkarili öğrencilerin sömestr tatiline İzmir Ticaret Borsası ev sahipliği yaptı.

09 Şubat 2016 - 09:25

Hakkari Şemdinli ve Yüksekovalı 9-10-11 ve 12. sınıflardan oluşan 20 kişilik lise öğrenci grubu ve iki rehber öğretmen İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde yarı yıl tatillerini geçirmek üzere İzmir’e geldi.  Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebiyle, zorlu koşullar altında öğrenimlerine devam eden Yüksekovalı gençlerin tatilde moral depolamaları adına düzenlenen organizasyon kapsamında öğrenciler bir hafta boyunca İzmir’de ağırlandı.

Ziyaret programının son gününde İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz, Genel Sekreter Erçin Güdücü ve Başkanlık Danışmanı Dilara Sürgü, Hakkarili öğrenciler ile birlikte İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Borsa olarak özellikle çocuklar ve gençler ile ilgili sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, öğrencilerin güzel vakit geçirebilecekleri bir ortam yaratabilmenin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade etti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise “Böyle güzel bir organizasyona imza attıkları için Borsamızı tebrik eder, kendilerine teşekkür ederiz. Sosyal sorumluluk projelerine her zaman katkı sağlıyorlar. Böyle köklü kurumlarımızdan sosyal sorumluluk içeren projelerde her zaman öncülük bekliyoruz” dedi. Öğrencilerden gezi programında gidilen yerler hakkında bilgi alan Toprak, “Yapılan program İzmir’i tanımak için oldukça güzel olmuş. Hepinize sıkıntısız, güzel bir ortam içerisinde başarılı bir eğitim hayatınızın olmasını dilerim” diye konuştu.

Ziyaret esnasında Vali Toprak, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenek’i arayarak telekonferans ile görüşme yaptı. Çenek görüşme esnasında, Borsaya teşekkür ederek, “Gezi programı sayesinde gençlerimizin ufku açıldı, gençlerin geleceklerini tayin ederken onlara iyi örnek teşkil edebilmek oldukça önemli. Onlar memleketleri için oldukça güzel işlere imza atacaklar, bundan eminiz” diye konuştu. Ziyaret programının sonunda Vali Toprak, İTB heyeti ve öğrenciler anı fotoğrafında bir araya geldiler.

Borsa’dan öğrencilere bir haftalık şehir turu

İzmir Ticaret Borsası organizasyonunda İzmir’e gelen öğrenciler ziyaretin ilk gününde İzmir Ticaret Borsası’na gelerek Borsa işleyişi ve salon seansları hakkında bilgi aldı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz tarafından karşılanan öğrenci grubuna Borsa’nın faaliyet alanlarına ilişkin sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından öğrenciler İTB Üzüm Salonu ve Pamuk Korbeyini ziyaret ederek seanslara katıldı. Öğrenciler Borsa’nın ardından Uzay Kampı ve Göztepe Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

Ziyaret programının ikinci günü kapsamında Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Ege Üniversitesi ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel’e ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretin ilk durağında Doğal Yaşam Parkı’nda keşif gezisi yapan öğrenciler, ardından Ege Üniversitesi’nde fakülteler, üniversite ve kampus yaşamı hakkında bilgilendirildi. Üniversitenin ardından Aysel Öztezel tarafından ağırlanan öğrencilere Kadın Girişimciler Kurulu faaliyetleri tanıtılarak, kadın girişimciliğinin, kadının ekonomiye katkısı adına taşıdığı öneme ilişkin bilgi aktarıldı. Ziyaretin son durağında öğrenciler sinema aktivitesine katıldı.

Üçüncü günde Efes, Selçuk, Meryemana, Şirince turu yapılarak rehber eşliğinde öğrencilere İzmir’in tarihi güzellikleri tanıtıldı. Dördüncü gün ise MÜZİKSEV, Kordon Turu ve öğrencilerin ulaşım sponsoru Sunexpress’in Gaziemir’deki Ofisi ziyaret edildi. Ziyaretin son durağı ise Folkart binası ve Folkart Sanat Merkezi oldu.

Programın dördüncü ve beşinci günü kapsamında Çeşme, Urla, Seferihisar, Karşıyaka, Kemeraltı Çarşısı ve Agora Kazı Alanı ziyaret edildi. Programın son gününde Valilik ziyaretinin ardından öğrenciler İnciraltı turu yaptı. Akşam ise İzmir Ticaret Borsası yöneticilerinin katılımlarıyla veda yemeği düzenlendi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x