ODTÜ KARIŞTI!

ODTÜ KARIŞTI!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) namaz kılan öğrencileri darp eden sol görüşlü marjinal öğrenciler hakkında okul yönetimi soruşturma başlattı.

29 Ocak 2016 - 11:32

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) namaz kılan öğrencileri darp eden sol görüşlü marjinal öğrenciler hakkında okul yönetimi soruşturma başlattı. Rektörlük tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sopalarla, namaz kılan öğrencilere saldıranlar tespit edilerek savunma vermeleri istendi. Öğrencilerin savunmaları alındıktan sonra disiplin kurulunu toplayacak Rektörlük, saldırgan öğrenciler hakkında okuldan atılmaya varan ceza işlemi uygulayacak. Savunmalar 9 Şubat’ta alınacak. Saldırıya maruz kalan öğrenciler, ODTÜ’de bu tür olayların daha önce de yaşandığını belirterek, rektörlüğün gereken cezai işlemleri uygulamadığını söyledi.

Sopalarla darp edilen öğrencilerin aldığı doktor raporlarının ardından şikayetçi olması üzerine hareke geçen ODTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Sema Güray Karaca, şikayet dilekçelerinde isimleri geçen öğrencilere soruşturma metni göndererek savunma vermelerini istedi. Metinde şu ifadelere yer verildi: “22 Aralık 2015 tarihinde saat 12.30 civarında Hazırlık Binası basketbol sahası açık alanında namaz kılan grup ile bir başka grup arasında sözlü tartışma olarak başlayan ve saat 14.00-14.30 civarında Kütüphane Binası altında bulunan mescit önüne gelen grup ile mescitten çıkan öğrenciler arasında vuku bulan sözlü sataşma, arbede ve/veya darp olayı içerisinde yer almanız iddia ve verilen şikayet dilekçesine istinaden Rektörlük Makamı tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştır.”

GÜVENLİK ARTTIRILDI

ODTÜ’de yaşanan darp olayının ardından güvenlik önlemlerinin arttırılması gündemde. Buna göre; okula yabancı öğrencilerin girişi önlenecek. Dışarıdan gelen ziyaretçiler okulda görüşmek istediği kişiler tarafından teyit ettirildikten sonra okul içine girebilecek ve içeri girdikten sonra ise ziyaretçiden görüşeceği kimse sorumlu olacak.  ODTÜ girişlerinde kimlik kontrolü yapılacak, güvenlik kameraları ve güvenlik görevlileri sayısı arttırılıyor.

VANDALLARA TEPKİ YAĞMIŞTI

ODTÜ’de namaz kılan öğrencilerin darp edilmesi büyük tepki toplamıştı. Üniversitenin yanı sıra çeşitli şehirlerdeki protestolarda saldırganların cezalandırılması talep edilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x