Kanaslı Saldırıya 18 Åžehit! PKK’lı Keskin...

Kanaslı Saldırıya 18 Şehit! PKK'lı Keskin Nişancılar Bulunamıyor

Diyarbakır Sur'da 4 ayda 18 güvenlik görevlisini Kanas tipi suikast silahı ile şehit eden PKK'lı keskin nişancıları bulunamıyor.

20 Ocak 2016 - 11:24

PKK'lı keskin nişancılar, dün Diyarbakır'da Kanas tüfeği ile 3 polisi yaraladı. Sur ilçesinde son 4 ayda keskin nişancılar tarafından şehit edilen güvenlik görevlisi ise 18'e ulaştı. Diyarbakır Emniyeti'nin uzun süredir bu nişancıları aradığı ancak bulamadığı belirtiliyor.

KESKÄ°N NÄ°ÅžANCILAR DEVREDE

Çözüm sürecine nokta konulmasıyla birlikte çatışmaları şehir merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK, hain saldırılarını sürdürüyor. Örgüt, son yıllarda şehir merkezlerine yığdığı bombaların yanı sıra, keskin nişancıları da devreye soktu. Bir süredir sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörle mücadele eden güvenlik güçleri bu nişancıların hedefi oluyor. Dün PKK'lıların Kanas tipi suikast silahı ile açtığı ateş sonucu 3 Özel Harekât polisi yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan polislerden birinin durumu ağır. Ancak bu, onların ilk saldırısı değil.

FEHMAN HÜSEYİN GÖNDERDİ

Alınan bilgilere göre, Sur'da son 4 ayda 18 güvenlik görevlisi keskin nişancılar tarafından şehit edildi. Söz konusu teröristlerin, Kobani'de IŞİD'le yapılan savaşın ardından PKK yöneticisi Fehman Hüseyin tarafından gönderildiği iddia ediliyor. Bu kişilerin PKK'nın Öz Savunma Birliği'nde atış eğitmeni oldukları tespit edildi. Kanas kullanan teröristlerden bazılarının da kadın militan oldukları ileri sürülüyor.( Zaman)

GÜNEYDOĞU'DA PKK OPERASYONU, GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x