CHP MYK’ya renkli yönetici

CHP MYK'ya renkli yönetici

Yasemin Öney Cankurtaran, CHP’de Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturdu.

26 Ocak 2016 - 10:08

Yasemin Öney Cankurtaran, farklı yetenekleri ve özellikleriyle öne çıkıyor. Cankurtaran Habertürk'ten Düzgün Karadaş'a kendini anlattı:

-Hacı kızıyım

-Çok güzel Kur'an-ı Kerim okurum

-Bunun yanında son derece Batılı, Atatürkçü bir insanım

-Almanya’da Almancayı, Irak’ta Arapçayı, İsrail’de İbraniceyi öğrendim. Liseyi, Diyarbakır’da okudum, orada da az da olsa Kürtçe öğrendim.

TERÖR VE DİNLER TARİHİ ÜZERİNE YÜKSEK LİSANS YAPTIM
Göçmen bir ailenin kızıyım, eşim Karadenizli. Tipik bir Türkiyeliyim. 8 şehir, 13 okuldan sonra Diyarbakır Lisesi’nden mezun oldum. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne Türkiye birincisi olarak girdim. Çok iyi bir sermaye piyasası uzmanıyım. Terörle mücadele ve siyasi politikalarda algı yönetimi, terörün kaynakları, dinler tarihi üzerine yüksek lisans yaptım.

Türkiye’de siyasi anlamda büyük bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Bu boşluk CHP için büyük bir şanstır. Halka dokunmak yetmiyor, halk ile birlikte yan yana yürümek lazım.

HACI KIZIYIM, ÇOK GÜZEL KUR'AN OKURUM
Hacı kızıyım. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde özel öğrenci kontenjanından 4 yıl dinler tarihi okudum. Çok güzel Kur'an-ı Kerim okurum. Bunun yanında son derece Batılı, Atatürkçü bir insanım. Çok iyi İngilizce de konuşurum. Kısaca eğitimli bir Anadolu kadınıyım. Bugün CHP’yi temsilen halkımızın önündeyim, emrindeyim.

BEN KUR'AN OKURUM DEYİNCE ÇOK ŞAŞIRDILAR
Öncelikle ‘CHP dinsiz parti,’ ‘halktan uzak, elitistlerin partisi’ yönündeki yanlış algıyı yıkmamız gerekiyor. Laikliğin dinsizlik olmadığını halka anlatmamız gerekiyor. Bir gün bir ev ziyaretine gittim. Hoca gelmedi. Kuran okunması gerekiyordu. ‘Ben okurum’ dedim...

...Okudum. Herkes şaşırdı. ‘Bakın’ dedim. ‘Ben Atatürk’çüyüm, Kuran da okurum. CHP, dine karşı bir parti değil. Bizi bizden dinleyin’. Bizimle ilgili söylenen, ‘CHP sosyetik, dine karşı, villada yaşıyorlar gibi haksız ithamlara inanmayın’ dedim. Bunları anlattığımız zaman vatandaşın ikna olduğunu gördüm.

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜM ADRESİ TBMM
Kürt sorununun çözüm adresi TBMM’dir. Bu sorunu, vatandaşlara anlatarak toplumsal uzlaşmayla çözebiliriz. Kapalı kapılar ardında yapılan gizli görüşmelerle bu sorun çözülmez. Vatandaşın inisiyatif alması gerekiyor.

İSRAİL'DE İBRANİCE ÖĞRENDİM
Babamın görevinden dolayı Almanya’da Almancayı, Irak’ta Arapçayı, İsrail’de İbraniceyi öğrendim. Liseyi, Diyarbakır’da okudum, orada da az da olsa Kürtçe öğrendim. Kürtçeyi iyi konuşamam ama söyleneni anlarım.

SPOR VE SANAT
Profesyonel dalgıç, profesyonel satranç oyuncusuyum. Üniversiteler arasındaki yarışmada birinci oldum. Çocukluğumdan beri mandolin çalarım. Okumayı çok severim. Öğrenmeye aç birisiyim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x